Χωρίς τον τραυματία Νικ Καλάθη αναχώρησε για τη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι επιστρέφουν για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια (21/10/2010) στην ισπανική πόλη, ενόψει του αγώνα τους για τη 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στη Euroleague την Πέμπτη (28/12, 22:00), απέναντι στην ουραγό Βαλένθια (3 νίκες – 11 ήττες).

Η βαθμολογική θέση της πρωταθλήτριας Ισπανίας 2017 δεν εφησυχάζει τον Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός των «πρασίνων» δήλωσε ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Βαλένθια: «Ξέρω καλά τη Βαλένθια, διαθέτει μια πολύ δύσκολη έδρα. Θα είναι ένα σκληρό ματς, γιατί η αντίπαλος μας χρειάζεται τη νίκη κι επειδή είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχω μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες, τους προπονητές και γενικότερα τον σύλλογο της Βαλένθια. Παίζει καλύτερα απ’ ότι δείχνει η βαθμολογική της θέση καθώς έχασε πολλά παιχνίδια. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση, αλλά θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά αλλά και στο τακτικό κομμάτι ώστε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε μια σημαντική νίκη».

Ο Κένι Γκάμπριελ δήλωσε από την πλευρά του: «Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, παίζουν δυνατά και δίνουν ό,τι έχουν. Διαθέτουν μεγάλα κορμιά στη front line και στηρίζονται στο επιθετικό ριμπάουντ, συνεπώς θα πρέπει να κάνουμε καλά box out. Σουτάρουν επίσης πολλά τρίποντα και jump shots. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα και τα ριμπάουντ κι αν δώσουμε το 100% έχουμε καλές πιθανότητες να πάρουμε το ματς».