Παράνομα τυχερά παιχνίδια διεξάγονταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο εντόπισε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας στις 21 Δεκεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα και συγκεκριμένα 43χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, 44χρονος ημεδαπός υπάλληλος καθώς και επτά πελάτες-παίκτες, ηλικίας από 31 έως 52 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τους αλλοδαπούς.

Το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ενώ είχαν εγκατασταθεί τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δέκα παιγνιομηχανήματα («φρουτάκια»).

Επιπλέον, εξωτερικά του καταστήματος είχαν τοποθετηθεί τρεις κάμερες, συνδεδεμένες με οθόνες και καταγραφικό για να επιτηρείται ο εξωτερικός χώρος, να πραγματοποιείται ελεγχόμενη είσοδος στο κατάστημα και να αποφεύγονται ενδεχόμενοι έλεγχοι από τις διωκτικές αρχές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές χειριζόταν η 43χρονημέσω κεντρικής μονάδας ελέγχου και διαχείρισης (server).

Κατά την έρευνα που έγινε στο κατάστημα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 10 μεγάλα παιγνιομηχανήματα τύπου «φρουτάκια»
  • 4 κεντρικές μονάδες, οθόνες, ποντίκια και πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • 3 κάμερες καταγραφής εικόνας και οθόνες, που συνδέονταν με αυτές, ψηφιακό καταγραφικό, «server» και δρομολογητής διαδικτύου,
  • 7 κλειδιά ανταλλαγής πόντων για τα παιγνιομηχανήματα,
  • 1.605 ευρώ και φύλλο χάρτου με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι κατασχεθέντες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το καταγραφικό εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα παιγνιομηχανήματα, οι οθόνες, οι κάμερες, το router και τα κλειδιά που χρησιμοποιούνταν για την ανταλλαγή πόντων στα παιγνιομηχανήματα εστάλησαν για φύλαξη στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.