Οι απουσίες του Νίκολα Μιλουτίνοβ και του Δημήτρη Αγραβάνη δεν θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο στο στόχο του Ολυμπιακού για νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, σύμφωνα με τον τεχνικό των Πειραιωτών, Γιάννη Σφαιρόπουλο. «Με πάθος και ενέργεια να καλύψουμε τις απουσίες» δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα εντός έδρας παιχνίδια στη Euroleague. «Δεν είναι η στιγμή να κάνουμε συγκρίσεις με παιχνίδια φάιναλ φορ» τόνισε, μη θέλοντας να σταθεί στις τέσσερις διαδοχικές νίκες που μετρά η ομάδα του Πειραιά επί της ΤΣΣΚΑ τις ισάριθμες φορές που τη βρήκε στο δρόμο της σε φάιναλ φορ.

Αρχικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που είναι παρούσα μόνιμα στα φάιναλ φορ και όλα δείχνουν πως θα είναι και φέτος, μιας και προπορεύεται στη βαθμολογία. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Έχει την καλύτερη επίθεση και εμείς την καλύτερη άμυνα και οφείλουμε να εξουδετερώσουμε τα ατού της. Διαθέτει πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε συλλογικά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Ελπίζουμε ο κόσμος να μας σπρώξει προς τη νίκη».

Πώς θα καλύψει ο Ολυμπιακός στο «5» το κενό του Νίκολα Μιλουτίνοβ; «Χωρίς τον Μιλουτίνοβ πρέπει να βρούμε διαφορετικούς τρόπος να παίξουμε σε άμυνα κι επίθεση. Κάθε φορά που λείπει κάποιος παίκτης, έχουμε το ρόστερ να καλύψουμε την απουσία εκ των έσω. Το ίδιο θα κάνουμε κι αύριο, αφού έχουμε ικανούς παίκτες».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θέλησε να κάνει συγκρίσεις ανάμεσα σε παιχνίδια κανονικής περιόδου και φάιναλ φορ με την ΤΣΣΚΑ: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω διαφορές. Διαφορετικά πολύ τα ματς στα φάιναλ φορ. Το έργο μας είναι δύσκολο αύριο απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν είναι η στιγμή να κάνουμε συγκρίσεις με παιχνίδια φάιναλ φορ, γιατί είναι πολύ νωρίς».

Στο τέλος, ο Σφαιρόπουλος εξήγησε όσον αφορά στη δυσκολία της προετοιμασίας της ομάδας με απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά και την επιστροφή άλλων, όπως του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη: «Το κυριότερο είναι το αγωνιστικό, όχι το ψυχολογικό. Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να παίξουμε και κατά συνέπεια αλλάζουμε στιλ σε άμυνα κι επίθεση. Όταν λείπει ένας παίκτης, κάποιος άλλος έχει επιπλέον καταπόνηση, αφού επιβαρύνεται. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα νέα δεδομένα. Το πώς θα παίξουμε, το πώς θα λειτουργήσουμε. Σίγουρα όταν μπαίνει ένας παίκτης θέλει χρόνο ώστε να βρει ρυθμό και οφείλουμε να το διαχειριστούμε. Δεν είναι πάντα εύκολο. Με το πάθος και την ενέργειά μας να καλύψουμε τις απουσίες που έχουμε».