Απορρίφθηκε από την UEFA το αίτημα της Μίλαν να εξαιρεθεί από τους κανόνες του Financial Fair Play (FFP), επικαλούμενη αβεβαιότητες στην οικονομική κατάσταση της ιταλικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, οποιοσδήποτε ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός σύλλογος που ξοδεύει περισσότερα από τα έσοδά του, θα έρθει αντιμέτωπος με πιθανές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης, σε ορισμένες περιπτώσεις, της απαγόρευσης του να συμμετέχει σε επίσημους αγώνες.

Ωστόσο, κάποια ομάδα μπορεί να ζητήσει εξαίρεση από το FFP βάσει ενός λεγόμενου συστήματος «εθελοντικής συμφωνίας». Η Μίλαν «πάτησε» πάνω σε αυτό ζητώντας από την UEFA να ασκήσει το δικαίωμά της για να παραιτηθεί από τους κανόνες του Financial Fair Play, από τη στιγμή που ο Κινέζος επιχειρηματίας, Λι Γιονγκχονγκ, προέβη στην αγορά του συλλόγου από την ιταλική εταιρεία χαρτοφυλακίου, Fininvest.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες σχετικά με τη χρηματοδότηση των δανείων που θα επιστραφούν τον Οκτώβριο του 2018 και τις οικονομικές εγγυήσεις που παρέχονται από τον κύριο μέτοχο» αναφέρει η δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την UEFA και προσθέτει: «Η Μίλαν θα συνεχίσει να υπόκειται σε συνεχή διαδικασία παρακολούθησης και η κατάσταση θα αξιολογηθεί και πάλι τους πρώτους μήνες του 2018.»