Το όνειρο της Νουτζίν Μουσταφά από τη Συρία, να συναντήσει το ίνδαλμά της, έγινε πραγματικότητα. Μετά από πρόσκληση της Μπαρτσελόνα γνώρισε τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίκτες του. Η 18χρονη, Νουτζίν Μουσταφά, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, εγκατέλειψε τη γενέτειρά της στο Χαλέπι πριν από δύο χρόνια με την αδελφή της, Νασρίν.

Τα δύο κορίτσια πραγματοποίησαν ταξίδι 5.600 χιλιομέτρων στην Κολωνία, όπου προστατεύονταν ως πρόσφυγες. Αφού αποκάλυψε τις αθλητικές της πεποιθήσεις η Νουτζίν, ο σύλλογος της Καταλονίας την εξέπληξε κανονίζοντας να επισκεφθεί την Ισπανία και να παρακολουθήσει από κοντά το ματς με τη Θέλτα στο «Καμπ Νου» (2/12).

«Ο Μέσι έχει το πρόσωπο ενός παιδιού, φαίνεται νεότερος, παρόλο που είναι 30 ετών, οπότε είναι σαν να «έχει μεγαλώσει τώρα» γιατί τον ξέρω από το 2007», δήλωσε η Νουτζίν σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters. «Εκείνη την εποχή έμοιαζε με ένα μωρό», πρόσθεσε, πριν απευθυνθεί στον πεντάκις νικητή της «Χρυσής Μπάλας»: «Έχετε αλλάξει, τώρα μοιάζετε με έναν ενήλικα».

«Είναι πάρα πολύ ντροπαλός, δεν έχει αλλάξει καθόλου», υποστήριξε ακόμη η 18χρονη, η οποία ελπίζει ότι η Μπαρτσελόνα θα κατακτήσει και πάλι 6 τίτλους, όπως είχε κάνει και το 2009, όταν πανηγύρισε το Κύπελλο Ισπανίας, το πρωτάθλημα, το Champions League, το Ευρωπαϊκό Super Cup, το Super Cup Ισπανίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η Νουτζίν, η οποία μιλά αραβικά, γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά, έχει γίνει σύμβολο της υπηρεσίας προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) και ελπίζει ότι η ειρήνη θα επιστρέψει κάποια μέρα στη χώρα της.

«Μερικές φορές νιώθω νοσταλγία, αναρωτιέμαι τι κάνω εδώ, θέλω να γυρίσω πίσω στο σπίτι όπου έζησα και αγάπησα, αλλά θέλω να προχωρήσω μπροστά. Δεν μου αρέσει να είμαι θύμα, είμαι άνθρωπος που επιβιώνει. Ονειρεύομαι να γίνω φυσικός και ίσως αστροναύτης και ονειρεύομαι … ναι, ένα από τα όνειρά μου είναι να συναντήσω τη βασίλισσα της Αγγλίας.»