Κορυφαίος Αφρικανός παίκτης για το 2017 αναδείχθηκε από το BBC ο άσος της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους έναντι του συμπαίκτη του στους «κόκκινους», Σάντιο Μανέ και των Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ), Ναμπί Κεϊτά (Λειψία) και Βίκτορ Μόουζες (Τσέλσι).

Αφού παρουσιάστηκε από τον προπονητή του, Γιούργκεν Κλοπ, στο προπονητικό κέντρο του Μέλγουντ, ο Σαλάχ τόνισε στο BBC: «Είμαι ευτυχισμένος που κερδίζω αυτό το βραβείο, είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα για μένα. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους, τους συμπαίκτες μου και τους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην Λίβερπουλ, έχω κάνει καταπληκτικό ξεκίνημα εδώ. Επίσης ο προπονητής μου με βοήθησε σημαντικά στο να εγκλιματιστώ γρήγορα.»

Ο διεθνής παίκτης πρόσθεσε: «Είχα επίσης μία πολύ καλή χρονιά πέρυσι στην Ρόμα, οπότε θέλω να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου εκεί, όπως και αυτούς στην Εθνική ομάδα. Οι άνθρωποι που συνεργάζομαι είναι φοβεροί επαγγελματίες και είμαι χαρούμενος που βρίσκονται δίπλα μου. Θα ήθελα να το κερδίσω ξανά και την επόμενη σεζόν.»

Με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Έβερτον στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ έφτασε τα 19 στην τρέχουσα περίοδο, επί συνόλου 24 αγώνων. Δεκατρία από αυτά σημείωσε στην Premier League στην οποία είναι ο κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος έως τώρα.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Σαλάχ ήταν αυτός που οδήγησε την Αίγυπτο στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας για πρώτη φορά μετά το 1990, καθώς πέτυχε και τα δύο τέρματα των «Φαραώ» (το δεύτερο στο 95΄ με πέναλτι) στο νικηφόρο 2-1 επί του Κονγκό τον περασμένο Οκτώβριο.