Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Βελιγράδι έπειτα από την ολοκλήρωση της δεύτερης τετραμερούς συνόδου Ελλάδας – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ρουμανίας.

Ειδικότερα ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «Έχουμε ένα νέο θεσμό που είναι σημαντικός για την κοινή πορεία των χωρών μας και την κοινή προοπτική των Βαλκανίων, καιανέφερε ότι είναι ιδιαίτερος ο συμβολισμός, της τετραμερούς, με τρεις χώρες της ΕΕ συν τη Σερβία που παίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή.

Ο κ.Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της τετραμερούς συνόδου, δήλωσε πως «Μόνο μέσα από τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις όπως της Λωζάννης, μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή των Βαλκανίων».

«Η συνεργασία των τεσσάρων χωρών και η βουλγαρική προεδρία μάς δίνουν μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις κοινές πεποιθήσεις και ιδέες, και να αναδείξουμε την «ατζέντα της Θεσσαλονίκης» του 2003 για το μέλλον των Βαλκανίων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Βελιγράδι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη το επόμενο διάστημα «να βρισκόμαστε ολοένα και περισσότερο στο ίδιο τραπέζι και οι τέσσερις μεταξύ μας και ο καθένας με τον γείτονά του». «Αυτό», πρόσθεσε, «είτε είναι εύκολο είτε δύσκολο, είμαστε γείτονες και οφείλουμε να πάρουμε εμείς στα χέρια μας τις τύχες των χωρών μας».

Από τη μεριά του ο ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ζήτησε από τους συνομιλητές του τη στήριξη της Σερβίας για επιτάχυνση διαδικασιών εισόδου της χώρας στην ΕΕ.

Αισιόδοξος δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ότι «οι γειτονικές χώρες μας θέλουν να προχωρήσουν στην ΕΕ. Γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική. Αυτή είναι το μέλλον».«Τα Βαλκάνια δεν είναι μόνο ευρωπαϊκή περιοχή αλλά και μέρος της ευρωπαϊκής ιδέας» τόνισε ο κ. Μπορίσοφ μετά την ολοκλήρωση της 2ης τετραμερούς συνόδου, στο Βελιγράδι.

Από την μεριά του πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε, δήλωσε πως οι τρεις χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία) « δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε την είσοδο της Σερβίας στην ΕΕ».