Εναν ισχυρό σύμμαχο βρήκε στο πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν, ο Τζιάνι Ινφαντίνο, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να φέρει στο διεθνές ποδόσφαιρο και ειδικότερα στο θέμα των μεταγραφών και του οικονομικού γίγνεσθαι των συλλόγων.

Γνωστός φίλαθλος και συμπαθών την Μαρσέιγ, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, δέχθηκε στο προεδρικό Μέγαρο των Παρισίων, τον πρόεδρο της FIFA και τον ομόλογο του της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν τις αλλαγές που πρέπει να συμβούν σε διεθνές επίπεδο για τα οικονομικά των ομάδων και τις μεταγραφές, ενώ παράλληλα, μίλησαν για το Μουντιάλ γυναικών που θα φιλοξενήσει το 2019 η Γαλλία, αλλά και για την ανάπτυξη της Αφρικής μέσω του αθλητισμού.

Ο Ινφαντίνο, επωφελήθηκε από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μακρόν, προκειμένου να υποβάλει το σχέδιο κανονισμού για το σύστημα μεταγραφών, αλλά και για να ζητήσει την υποστήριξη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της FIFA, εξετάζει το ενδεχόμενο φορολόγησης των συναλλαγών ή ακόμη και προμήθειας επί των περιοριστικών πράξεων.

«Είναι καιρός να ενεργήσουμε για περισσότερη διαφάνεια, σαφήνεια και τελικά, προστασία όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων και των παικτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλοελβετός παράγοντας, ενώ ο Μακρόν δήλωσε πως η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επιδιωχθούν και να παράσχουν ένα νομικό πλαίσιο.