Σε ρυθμούς ντέρμπι κινούνται όλοι στο Μάντσεστερ, αφού την Κυριακή (10/12) η Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο «Ολντ Τράφορντ» τη «συμπολίτισσα» Σίτι, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «πολίτες» με 43 βαθμούς οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και, αν πάρουν το «διπλό», θα αυξήσουν στους 11 την διαφορά τους από τους «κόκκινους διαβόλους», που είναι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο αρχηγός της Σίτι, Βενσάν Κομπανί, σε δηλώσεις του τόνισε πως τα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικά γι΄αυτόν και πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την πίεση που συνήθως συνοδεύει αυτούς τους αγώνες. Ο 31χρονος αμυντικός είπε: «Όταν έχουμε ντέρμπι «πατάω παύση» σε όλα τα άλλα και ασχολούμαι μόνο με αυτό. Συνήθως οι προπονητές και οι παίκτες προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, αλλά αυτά είναι… βλακείες. Το ντέρμπι, αυτή την στιγμή, είναι ο πιο σημαντικός αγώνας στο κόσμο για μένα. Δεν με νοιάζει σε ποια θέση είμαστε στο πρωτάθλημα, αν χρειαζόμαστε τους βαθμούς, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σιγουρευτούμε πως θα φύγουμε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι. Είναι λογικό να μην έχεις υψηλές προσδοκίες σε αυτούς τους αγώνες, γιατί έτσι έχεις λιγότερη πίεση και είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη, αλλά όσον αφορά εμένα δεν έχω κανένα πρόβλημα με την πίεση. Το απολαμβάνω περισσότερο από όλους και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω πως τα ντέρμπι είναι πιο σημαντικά για μένα από οποιοδήποτε άλλο αγώνα».

Από την πλευρά του Κέβιν Ντε Μπρόινε «έριξε τα βέλη» του προς τον μέσο της Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά, γιατί πριν από λίγες μέρες είχε πει πως θα ήθελε να τραυματιστούν βασικοί παίκτες της Σίτι έτσι ώστε να έχουν βαθμολογικές απώλειες. Συγκεκριμένα ο Βέλγος διεθνής είπε για τον Πόγκμπα, που δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι λόγω της κόκκινης κάρτας που είδε στον αγώνα με την Αρσεναλ: «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του και δεν ξέρω αν είναι κάρμα που δεν θα παίξει. Είναι τρομερός παίκτης, αλλά οι κάρτες και οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Εγώ δεν θέλω να τραυματιστεί κανένας. Είναι θέμα ανταγωνισμού, θέλω να παίζω απέναντι στις καλύτερες ομάδες και τους καλύτερους παίκτες».