Σε περαιτέρω κλιμάκωση της επίθεσής της στην κυβέρνηση για την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού προχωράει η ΝΔ, η οποία κάνει πλέον λόγο για «συμμορία» που απεργαζόταν στο σκοτάδι την πώληση αμυντικού υλικού και για διπλό σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου.

Τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι καθημερινά και σε πολύ υψηλούς τόνους. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση, όπως επαναλαμβάνουν εμφατικά στην Πειραιώς, στο θέμα της συμφωνίας για την πώληση των όπλων «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη». Ενδεικτική αυτής της τακτικής είναι η χθεσινή απάντηση της Πειραιώς σε συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, με την οποία τονίζεται ότι «ο Πάνος Καμμένος φαντασιώνεται συμμορίες που τον πολεμούν, προφανώς γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια». Μάλιστα, η ΝΔ στην ίδια ανακοίνωση αναδεικνύει τη δράση μιας «συμμορίας» πίσω από την πολύκροτη υπόθεση, καθώς καταλήγει ότι «η μόνη συμμορία που υπάρχει είναι αυτή που απεργαζόταν στο σκοτάδι την πώληση αμυντικού υλικού και το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι αν αρχηγός της ήταν ο υπουργός Αμύνης» σχολιάζει.

Το στίγμα αυτής της σκληρής στάσης έδωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, καθιστώντας σαφές πως η «υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί μέχρι τέλους. Και αν αυτή η Βουλή επιχειρήσει, που είναι το πιο πιθανό, για άλλη μια φορά, να συγκαλύψει την υπόθεση, δεσμεύομαι προσωπικά ότι η επόμενη Βουλή, στην οποία η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη πλειοψηφική δύναμη, θα διερευνήσει αυτήν την υπόθεση μέχρι τέλους ώστε να μάθουμε όλη την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν αυτές βρίσκονται».

Την κλιμάκωση της γαλάζιας αντίδρασης υπηρετεί και η επισήμανση Μητσοτάκη πως έχουμε να κάνουμε με δύο σκάνδαλα. Το πρώτο, είπε, είναι αυτό καθαυτό το σκάνδαλο, «γιατί μεσολάβησε ένας μεσάζοντας όπου τελικά απεδείχθη ότι χάλασε τη δουλειά και στέρησε από τη χώρα μας 66 εκατομμύρια». Και το δεύτερο, συμπλήρωσε, είναι το σκάνδαλο της συγκάλυψης του πρώτου σκανδάλου.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να δίνει μεγάλο βάρος και στο θέμα της αμφίβολης γνησιότητας –όπως υποστηρίζει –των εγγράφων που έφεραν στη Βουλή ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Σε αυτή την κατεύθυνση η Πειραιώς επέκρινε τον Πρωθυπουργό για την τετραήμερη σιωπή του στις αποκαλύψεις της ΝΔ σχετικά με τα έγγραφα επισημαίνοντας πως αυτό επιβεβαιώνει την ενοχή του. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή στο briefing της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν το «παρών» ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Κώστας Τασούλας, που είναι μέλος της Επιτροπής Εξοπλισμών. Η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων τομεαρχών της ΝΔ –με συνεντεύξεις Τύπου, ερωτήσεις και δηλώσεις –δείχνει ότι στόχος της Πειραιώς είναι να διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να αφήσει την υπόθεση, αλλά αντίθετα θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για τη διερεύνησή της.