Στο παλάτι του Κρεμλίνου στη Μόσχα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (17:00, ΕΡΤ 1) η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2018, που θα διεξαχθεί από 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου στη Ρωσία.

Μία κλήρωση, χωρίς φυσικά την συμμετοχή της Ελλάδας, που αποκλείστηκε στα play-off της Ευρώπης από την Κροατία, μένοντας εκτός Μουντιάλ, μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες, το 2010 στη Νότια Αφρική και το 2014 στην Βραζιλία.

Ο Αγγλος, πρώην επιθετικός, Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος κέρδισε το «adidas Golden Boot» στο Μεξικό το 1986, παρουσιαστής προγραμμάτων του BBC πλέον, θα διεξάγει την κλήρωση, μαζί με την διάσημη Ρωσίδα αθλητική δημοσιογράφο Μαρία Κομαντάγια.

Θα συνοδεύονται από τους, Λοράν Μπλαν, Γκόρντον Μπανκς, Καφού, Φάμπιο Καναβάρο, Ντιέγκο Φορλάν, Ντιέγκο Μαραντόνα και Κάρλες Πουγιόλ, που θα αποτελούν την ποδοσφαιρική …βοήθεια. Μαζί με τον Μίροσλαβ Κλόζε, που θα μεταφέρει το τρόπαιο στην αίθουσα, θα εκπροσωπήσουν τα οκτώ έθνη που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο όγδοος βοηθός της κλήρωσης θα είναι ο 91χρονος Νικίτα Σιμονιάν, ένας ποδοσφαιρικός θρύλος της -τότε- Σοβιετικής Ενωσης.

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

1ο γκρουπ: Ρωσία (οικοδέσποινα), Γερμανία (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο,

Πολωνία και Γαλλία

2ο γκρουπ: Ισπανία, Περού, Ελβετία, Αγγλία, Κολομβία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Κροατία

3ο γκρουπ: Δανία, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Τυνησία, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Ιράν

4ο γκρουπ: Σερβία, Νιγηρία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Παναμάς, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 64 αγώνες σε 11 πόλεις που είναι:Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Εκατερίνενμπουργκ, Σότσι, Καζάν, Σαράνσκ, Βόλγκογκραντ, Ροστόφ, Σαμάρα, Νόβγκοροντ, Καλίνινγκαρντ.