Τα τρία δυνατά σημεία της Ουνικάχα Μάλαγα επισήμανε ο Τσάβι Πασκουάλ, ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ισπανική ομάδα την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Euroleague.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» υπογράμμισε την εξαιρετική άμυνα των αντιπάλων, την ικανότητά τους στο επιθετικό transition και το επιθετικό ριμπάουντ, ενώ κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να ενισχύσει τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε: «Η Μάλαγα θα είναι μια από τις πιο δύσκολες ομάδες για εμάς. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι αύριο, γιατί η Μάλαγα πάντα παίζει εξαιρετικά στην άμυνα, είναι καλή στο επιθετικό transition και στο επιθετικό ριμπάουντ. Αν πρέπει να πούμε κάτι για την ποιότητα της Μάλαγα, αυτά τα τρία είναι τα πιο δυνατά της σημεία. Θα πρέπει να παίξουμε τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο σε φυσική κατάσταση, σε ενέργεια και κίνηση με τα τελευταία παιχνίδια. Αν το κάνουμε αυτό, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε. Για εμάς πιστεύω όμως πως θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια, λόγω του στιλ του αντιπάλου».

Όσο για τη δύναμη που δίνει στην ομάδα το ΟΑΚΑ και τις σερί νίκες, σχολίασε: «Είναι αλήθεια αυτό, είναι καλό για εμάς, αλλά το άσχημο είναι πως αυτά… πέρασαν. Τώρα μιλάμε για το μέλλον, για το επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα χρειαζόμαστε τον κόσμο μας, γιατί με αυτούς είμαστε πιο δυνατοί, άρα χρειαζόμαστε αύριο όλο τον κόσμο να έρθει εδώ και να μας βοηθήσει. Όμως θα πρέπει να βάλουμε κι εμείς κάποια πράγματα στο παρκέ. Να βάλουμε ενέργεια, συγκέντρωση, τακτική… τα πάντα. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς».

Τέλος, αναφορικά με το αν η προετοιμασία των διεθνών δυσκόλεψε την προετοιμασία του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Νομίζω πως γενικά ήταν μια μεγάλη εβδομάδα για όλους μας, γιατί παίξαμε Παρασκευή, δεν παίξαμε το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να το καταλάβουμε, να προετοιμάσουμε το μυαλό μας με τον κατάλληλο τρόπο. Θα είναι όπως κάθε φορά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες αν χάσουμε το παιχνίδι».