Η εθνική μας ομάδα έχασε το τρένο για τη Μόσχα στο σταθμό του Ζάγκρεμπ. Η προσπάθεια να κάνουμε check in στο Μουντιάλ, μέσω της κροατικής πρωτεύουσας, αποδείχθηκε ανεπιτυχής και συνάμα τραυματική. Η παρέα του Λούκα Μόντριτς έκανε ό,τι ήθελε, εμείς κάναμε τα δώρα μας στους Κροάτες και κάπου εκεί αντίο Ρωσία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε δώσει το «παρών» στα Μουντιάλ 2010 και 2014. Πήγαμε στη Νότια Αφρική, πήγαμε και στη Βραζιλία. Δεν θα μπορέσουμε όμως να πάμε στη γιορτή που θα διοργανώσουν το καλοκαίρι οι Ρώσοι.

Η εθνική μας ομάδα δεν θα πάει λοιπόν στο Μουντιάλ, αλλά η Σούπερ Λίγκα θα… πάει. Ακούγεται ειρωνικό αλλά είναι η πραγματικότητα. Αρκεί μόνο μια προσεκτική ματιά για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους. Πολλοί παίκτες (όχι ένας και δύο) που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι στα γήπεδα της Ρωσίας για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Κάποιοι εξ αυτών αισθάνονται σίγουροι ότι θα κάνουν το ταξίδι στη Ρωσία αλλά υπάρχουν κι αυτοί που περιμένουν με αγωνία.

Πάμε όμως και στη γεωγραφική «ανατομία» που αποτυπώνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εικόνα. Από τον ευρωπαϊκό Βορρά (Ισλανδία και Σουηδία) στα Βαλκάνια (Σερβία και Κροατία) και από την Αίγυπτο στο Ιράν.

Εξι ομάδες της Σούπερ Λίγκας θα στείλουν παίκτες τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία και μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η ακόλουθη.

Οι τρεις Ιρανοί

Ο λόγος για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού και τους Χατζισαφί, Μασούντ του Πανιωνίου. Ο σέντερ φορ των Ερυθρόλευκων και ο αμυντικός του Πανιωνίου θα είναι (εκτός απροόπτου) στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας για το Μουντιάλ, αλλά ο Μασούντ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο μέσος του Πανιωνίου έχει τιμωρηθεί από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του για τη συμμετοχή του στο ματς των Κυανέρυθρων με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το θέμα που χωρίζει τις δυο πλευρές.

Ο Ουάρντα

Θα πρέπει βέβαια εδώ να σημειωθεί ότι την έκπληξη αναμένεται να κάνει και ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις με τον Ατρόμητο. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα είναι όπως όλα δείχνουν στην αποστολή της Αιγύπτου στο Μουντιάλ καθώς η εξαιρετική σεζόν που κάνει δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εθνική ομάδα του Μαρόκου, ο Μεχντί Καρσελά του Ολυμπιακού και ο Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ περιμένουν στο ακουστικό τους. Τα ονόματά τους είναι στη λίστα αλλά δεν έχουν ακόμα τσεκαριστεί.

Οι Σουηδοί και ο άτυχος Γιόχανσον

Η εθνική ομάδα της Σουηδίας προκρίθηκε στο Μουντιάλ αφήνοντας εκτός την Ιταλία, αλλά ο μέσος της ΑΕΚ Γιάκομπ Γιόχανσον στάθηκε πολύ άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό του. Είναι πάντως πιθανό το ενδεχόμενο ο διεθνής άσος να συμπεριληφθεί στην αποστολή των Σουηδών που θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ακόμα και σε περίπτωση που δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι το δικό του γκολ στο πρώτο ματς έκρινε την πρόκριση. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στην αποστολή της Σουηδίας και οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, Χουλτ και Χίλιεμαρκ, αλλά αμφότεροι θα πρέπει να κάνουν υπομονή.

Τέλος, στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή θα συμμετάσχει και ο Τραούστασον της ΑΕΚ, καθώς η Ισλανδία πηγαίνει στο Μουντιάλ αποφασισμένη για νέες εκπλήξεις

Οι Πλάβι επιστρέφουν με ενθουσιασμό στη γιορτή

Η εθνική ομάδα της Σερβίας κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δύο παίκτες που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα θα είναι στο Μουντιάλ. Ο Γιάγκος Βούκοβιτς του Ολυμπιακού παραμένει βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας του και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ταξιδέψει στη Σερβία. Μπορεί στον Ολυμπιακό να μην είναι βασικός, στη Σερβία όμως έχει «κλείσει» τη θέση στην 23άδα και θα είναι στην αποστολή που θα ταξιδέψει στη Ρωσία.

Το ίδιο ισχύει και για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο διεθνής σέντερ φορ του Δικεφάλου θα είναι, όπως ο Βούκοβιτς, στην ομάδα που θα στείλουν οι Σέρβοι στη Ρωσία. Στο Μουντιάλ θα δώσει το «παρών» και ο συμπαίκτης του Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ, Μάριν Λέοβατς, αλλά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Κροατίας.

Με αξιώσεις ο Πάρντο

Ο Φελίπε Πάρντο κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Κολομβίας στα τελευταία ματς που έδωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και μάλιστα κέρδισε πολλούς πόντους. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική Κολομβίας και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι θα ταξιδέψει στη Ρωσία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και τα μέσα ενημέρωσης στην πατρίδα του Πάρντο θεωρούν σίγουρη την κλήση του 27χρονου άσου στην αποστολή που θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ.