Την ερμαφρόδιτη κατάσταση που βιώνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα ζήσει απόψε (21.30, ΕΡΤ1) η Εθνική Ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει την Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 της Κίνας. Και είναι ερμαφρόδιτη, διότι ο πόλεμος μεταξύ FIBA και Euroleague Basketball και η ξεροκεφαλιά των ιθυνόντων τους προκάλεσαν το εξής πολυσυζητημένο οξύμωρο:

Η Εθνική θα αγωνίζεται στη μικροσκοπική (2.400 θέσεις) για τα δεδομένα της Leicester Arena στην ομώνυμη πόλη της Κεντρικής Αγγλίας και μισή ώρα νωρίτερα (21.00, NS2) o πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ με τους τρεις εκ των τεσσάρων διεθνών (Καλάθης, Θ. Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας) στη σύνθεσή του και τον τέταρτο της παρέας, τον βενιαμίν Ντίνο Μήτογλου να βρίσκεται στο Λέστερ με την Εθνική.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, που θα έχει όλους τους Πράσινους στον αγώνα της Δευτέρας με το Ισραήλ στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου Κρήτης, όχι όμως και τους τέσσερις διεθνείς του Ολυμπιακού (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μαντζαρης), που συμμετέχουν στις υποχρεώσεις του συλλόγου τους στην Ευρωλίγκα, απέδειξε ότι δεν είναι προληπτικός. Και αυτό γιατί πήρε μαζί του στην Αγγλία δεκατρείς παίκτες αφήνοντας εκτός αποστολής τους Βασίλη Μουράτο, Βασίλη Χρηστίδη και Γιώργο Τσαλμπούρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχηγός της ομάδας μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση χρίστηκε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ενώ ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αντώνης Φώτσης χαρακτήρισε τεράστια τιμή την ονομασία του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στα Ιλίσια σε Γήπεδο Αντώνης Φώτσης.