Μίλαν, από τον όμιλο της ΑΕΚ, Έστερσουντ και Ρεάλ Σοσιεδάδ, είναι μεταξύ των ομάδων που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στην φάση των «32» του Europa League. Εώς τώρα 16 ομάδες κρατάνε ήδη εισιτήριο πρόκρισης, ενώ πέντε από αυτές έχουν εξασφαλίσει και την πρώτη θέση τους ομίλους τους:

Αρσεναλ (πρώτη), Αταλάντα, Μπράγκα, Ντιναμό Κιέβου, Στεάουα Βουκουρεστίου (FCSB), Λάτσιο (πρώτη), Λιόν, Μίλαν (πρώτη), Νις, Έστερσουντ, Παρτίζαν, Βικτόρια Πλζεν, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σάλτσμπουργκ (πρώτη), Βιγιαρεάλ (πρώτη), Ζενίτ

Μία ισοπαλία θα αποδειχθεί αρκετή στην ΑΕΚ, στη Βιέννη, την τελευταία αγωνιστική, όπου θα αντιμετωπίσει την Αούστρια, προκειμένου να εξακολουθήσει την ευρωπαϊκή της διαδρομή και να συμμετάσχει στην κλήρωση της 11ης Δεκεμβρίου. Αξιοσημείωτη η πρόκριση των Σουηδών της Εστερσουντ, που στα προκριματικά του Αυγούστου είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ και τώρα είναι επικεφαλής στον 10ο όμιλο, μπροστά από Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ζόρια και Χέρτα.

Ιστορία επιχειρεί να γράψει η Κολωνία, αφού καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στην φάση των «32», έχοντας χάσει τα τρία πρώτα παιχνίδια της. Η γερμανική ομάδα μετά τη νίκη της (1-0) επί της Αρσεναλ, θα μπορούσε να είναι μεταξύ εκείνων που θα προκριθούν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Οι 17 ομάδες που έχουν πιθανότητες πρόκρισης: ΑΕΚ, Αστάνα, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αούστρια Βιένης, Μπάτε, Ερυθρός Αστέρας, Μπασακσεχίρ, Κοπεγχάγη, Κολωνία, Κόνιασπορ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Λουντογκόρετς, Μαρσέιγ, Σέριφ, Σλάβια Πράγας, Βιτόρια, Ζόρια.

Οι 15 ομάδες που έχουν αποκλειστεί: Απόλλων Λεμεσού, Εβερτον, Χαποέλ Μπερ Σεβά, Χοφενχάιμ, Χέρτα Βερολίνου, Λουγκάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ριέκα, Ρόσενμποργκ, Σκεντερμπέου, Βαρντάρ, Φίτεσε, Γιουνγκ Μπόις, Ζλιν, Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Όπως είναι γνωστό, στις 24 ομάδες που θα προκριθούν από την φάση των ομίλων (οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ), θα προστεθούν και οι οκτώ που θα μετακομίσουν από την φάση των ομίλων του Champions League.