Η μανία που έχει κυριεύσει το ΝΒΑ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εξαπλώνεται με την ταχύτητα του φωτός! Τεράστια ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ υποκλίνονται στο πληθωρικό ταλέντο του και προβλέπουν ότι αργά ή γρήγορα ο σουπερστάρ των Μιλγουόκι Μπακς θα εξελιχθεί σε Νο 1 σε ολόκληρο τον πλανήτη! Να ήταν, όμως, μόνο ο Γιάννης, που έχει τρελάνει τους Αμερικανούς;

O 19χρονος αδελφός του Κώστας έρχεται στο προσκήνιο, ενώ ο 15χρονος Αλεξ έγινε θέμα στο ξακουστό «Bleacher Report» κοντεύοντας τα δύο μέτρα ύψος και με άνοιγμα χεριών (wingspan) που θυμίζει… φτερά αεροπλάνου: 2,18 μ.! Οσο για τον μεγάλο αδελφό Θανάση, που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό; Το όνειρό του δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα, να αγωνιστούν και οι τέσσερις Αντετοκούνμπο ως συμπαίκτες στην Εθνική Ανδρών κάνοντας τον μακαρίτη πατέρα τους Τσαρλς υπερήφανο από ψηλά…

Ο Κώστας είναι πρωτοετής στην πανεπιστημιακή ομάδα του Ντέιτον καταγράφοντας ήδη το πρώτο «double-double» (10 π., 10 ρ., 4 τ.) της φοιτητικής του καριέρας και πρωταγωνιστώντας σε ορισμένα πολύ εντυπωσιακά highlights, που έχουν κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Είναι ψηλός (2,08 μ.) όπως ο Γιάννης, ακόμη πιο αθλητικός για την ηλικία του και διαθέτει καλύτερο μακρινό σουτ από ό,τι ο διάσημος αδελφός του σε ηλικία 19 ετών. Δεν είναι τόσο ικανός στον χειρισμό της μπάλας, αλλά έχει φοβερή έφεση στα ριμπάουντ και στα κοψίματα, ενώ χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος.

«Θεωρώ ότι ο Κώστας έχει απίστευτη προοπτική, ώστε να πραγματοποιήσει σημαντική καριέρα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν θα ήθελα να κάνω πρόβλεψη αν αυτή θα είναι στο ΝΒΑ, αλλά έχει τα φόντα ώστε να πάει πολύ ψηλά. Αν δεν είχε τραυματιστεί στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι μας, θα είχε κάνει σπουδαία πράγματα στο Ευρωμπάσκετ U-20, όπου κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο στην Κρήτη» κατέθεσε την άποψή του στα «ΝΕΑ» ο προπονητής της χρυσής ομάδας (και νυν του ΠΑΟΚ) Ηλίας Παπαθεοδώρου.

«Ο Αλεξ μπορεί να γίνει καλύτερος από όλους μας» υπερθεματίζει για το μικρότερο από τα πέντε αδέλφια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνυπολογίζοντας ότι το κορμί του ακόμη αναπτύσσεται και βάσει των μετρήσεων μπορεί να ξεπεράσει και το δικό του ύψος (2,11 μ.). Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην ομάδα του Γυμνασίου Ντομίνικαν σε προάστιο του Μιλγουόκι, αλλά αρκετά συχνά ακολουθεί στο γήπεδο τον Γιάννη και κάνουν μαζί προπόνηση στα πρότυπα του ΝΒΑ.

«Εχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι μου. Δεν είναι μόνο ότι με πιέζει καθημερινά για να γίνομαι καλύτερος, αλλά προσπαθεί να μου δείχνει τι είναι λάθος και σωστό στη ζωή μου» θα πει ο βενιαμίν της οικογένειας, ο οποίος σε ηλικία 15 ετών ήδη απαριθμεί 61.700 followers στο Instagram ακολουθώντας τους 118.000 του Κώστα, τους 242.000 του Θανάση και το 1,7 εκατομμύριο του Γιάννη.