Με 13 παίκτες αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης η αποστολή της Εθνικής Ανδρών για το Λέστερ, μέσω Λονδίνου, ενόψει του αγώνα με τη Μ. Βρετανία, στο πρώτο «παράθυρο» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενημέρωσε τους Βασίλη Μουράτο, Βασίλη Χρηστίδη και Γιώργο Τσαλμπούρη ότι δεν θα συνεχίσουν με την ομάδα και τους ευχαρίστησε για την ουσιαστική συμμετοχή που είχαν στην ολιγοήμερη προετοιμασία, ανανεώνοντας το ραντεβού για το μέλλον.

Τη θέση των παικτών που «κόπηκαν» αναμένεται να πάρουν οι διεθνείς του Παναθηναϊκού Νικ Καλάθης, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Ίαν Βουγιούκας, οι οποίοι θα ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον δεύτερο αγώνα των προκριματικών, απέναντι στο Ισραήλ (27/11), στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Στο αεροπλάνο για το Λονδίνο θα μπουν οι:Γιάννης Μπουρούσης (Zhejiang Guangsha Lions),Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Άρης),Δημήτρης Μαυροειδής (ΑΕΚ),Γιάννης Αθηναίου ( Άρης),Χάρης Γιαννόπουλος (Ρέθυμνο),Δημήτρης Κατσίβελης (ΠΑΟΚ),Κωνσταντίνος Μήτογλου(Παναθηναϊκός),Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ),Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ),Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Π),Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας Π.),Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ),Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ).