Με ψηλά το κεφάλι αποκλείστηκε η Εθνική Ελλάδας από τα πλέι οφ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε πάθος απέναντι στην Κροατία (0-0) και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Κι ο κόσμος που πήγε στο «Γ. Καραϊσκάκης» χειροκρότησε στο τέλος τους παίκτες για την προσπάθεισ που κατέβαλαν.Ουσιαστικά, η ελληνική ομάδας έμεινε εκτός Μουντιάλ, από το άσχημο βράδυ στο Ζάγκρεμπ και την βαριά ήττα με 4-1.

Η Εθνική είχε διάθεση και αγωνιστικότητα, όχι όμως ουσία και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της. Ο Μίχαελ Σκίμπε διαφοροποίησε κατά τα 6/11 την ενδεκάδα συγκριτικά με τον αγώνα στο «Μάξιμιρ», καθώς θέλησε να παρατάξει μια ομάδα με «φρέσκα» πόδια, καθώς και ο αγώνας απαιτούσε πολύ τρέξιμο.

Η πρώτη τελική για την Εθνική καταγράφηκε στο 13ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας δοκίμασε το πόδι του από περίπου 30 μέτρα κι έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Σούμπασιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα η μπάλα στρώθηκε στον Παπασταθόπουλο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του αρχηγού της Ντόρτμουντ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Ντάλιτς «ξεμύτισαν» για πρώτη φορά στο 28΄, όταν σούταρε άουτ ο Πέρισιτς, αλλά στο 43΄ η Εθνική στάθηκε τυχερή, καθώς το σουτ του ίδιου παίκτη έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

Στο 58΄ ο Μήτρογλου ρόλαρε στο σώμα του Λόβρεν και σούταρε ελάχιστα άουτ, κι ένα λεπτό αργότερα ο Σκίμπε άλλαξε τους δύο ακραίους επιθετικούς (Χριστοδουλόπουλο, Μπακασέτα) με Φορτούνη και Γιαννιώτα για να δώσει μεγαλύτερη ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά δεν πήρε αυτά που περίμενε. Την ίδια ώρα, η «Χρβάτσκα» συνέχιζε στα σίγουρα: διπλή ζώνη άμυνας, καλή φύλαξη των άκρων και πάγωμα του ρυθμού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ταχτσίδης

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Ρέτσος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (59΄ Φορτούνης), Μπακασέτας (59΄ Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78΄ Πέλκας).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (90΄+1 Μίτροβιτς), Πέρισιτς (86΄ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς, Κάλινιτς (78΄ Κράμαριτς).