Ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή, στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική της Euroleague ότι δεν παίζουν ρόλο τα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα επί των «ερυθρολεύκων» και πως τα «κλειδιά» για την νίκη θα είναι η άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο ρυθμός του αγώνα.

«Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Κάθε τέτοιο ντέρμπι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και δεν έχει σημασία ότι έχουμε νικήσει τρεις φορές, είναι ένα παιχνίδι για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Αυτές τις μέρες κάναμε καλή προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι η εικόνα της ομάδας θα είναι καλή. Τα πάντα είναι σημαντικά σε τέτοια ντέρμπι. Φυσικά μέσα στο ΣΕΦ θα πρέπει να παίξεις καλή άμυνα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κοντρολάρουμε τα λάθη μας στην επίθεση και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι στοιχεία που πρέπει να έχουμε σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλή άμυνα, ειδικά στο γήπεδό του και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε καλοί στις πάσες και να βρίσκουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή στην επίθεσή μας», είπε ο Καταλανός τεχνικός.

«Είναι ξεκάθαρο ότι στην επίθεση δεν βρίσκαμε τις σωστές λύσεις και κάναμε σουτ με τους αμυντικούς πολύ κοντά στον παίκτη μας. Πρέπει να το βελτιώσουμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν θέλουν να πασάρουν τη μπάλα, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τις αποστάσεις, την έξτρα πάσα και να έχουμε πολλές πάσες στην επίθεση», πρόσθεσε ο Τσάβι Πασκουάλ