Την τύχη στα χέρια της κρατά η ΑΕΚ για την πρόκριση στους «32» του Europa League μετά το 0-0 με την Μίλαν, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.

Η ΑΕΚ κατάφερε μέσα σε 15 ημέρες να πάρει δεύτερο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «ροσονέρι», παρέμεινε αήττητη (μία νίκη, τρεις ισοπαλίες) και σε συνδυασμό με το 4-1 της Αούστρια στην Κροατία επί της Ριέκα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι. Φυσικά, πρέπει να νικήσει στις 23/11 την Ριέκα, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Με άλλη μία υποδειγματική εμφάνιση, η ΑΕΚ έβαλε και πάλι δύσκολα στην ιταλική ομάδα, η οποία μπορεί να είναι ευχαριστημένη που έφυγε από το ΟΑΚΑ με βαθμό. Δίκαια λοιπόν, ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες αποθεώθηκαν από 45.000 κόσμο.

Ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε το ματς με 3-5-2, χρησιμοποιώντας και τον Ούρος Τσόσιτς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ ο Μπακασέτας ήταν ο αντικαταστάτης του Μάνταλου. Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο ήταν στην επίθεση, ενώ κράτησε στον πάγκο τον Λιβάια.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να δημιουργήσει τις φάσεις για γκολ. Αντίθετα, δεν απειλήθηκε καθόλου από τη Μίλαν η οποία είχε στο διάστημα αυτό μία μόλις τελική, κι αυτή ένα σουτ της… απελπισίας από τον Μπονούτσι. Αλλωστε και η αμυντική διάταξη της ελληνικής ομάδας ήταν εξαιρετική, όπως και πριν από 15 ημέρες στο Σαν Σίρο. Η ΑΕΚ απείλησε δύο φορές με σουτ του Γκάλο έξω από την περιοχή, και αλλά και τον Λόπες που ανάγκασε

τον Ντοναρούμα σε επέμβαση.

Στο β’ μέρος, η ΑΕΚ είχε και πάλι φάσεις με τους Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλο και Γιόχανσον, ενώ η Μίλαν είχε δοκάρι με τον Μοντολίβο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (66′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60’Λιβάγια), Αραούχο (79′ Γιακουμάκης)

Μίλαν (Βιντσέτζο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Λοκατέλι (66′ Κεσιέ), Μοντολίβο, Μπορίνι, Ροντρίγκεζ, Τσαλχάνογλου, Αντρε Σίλβα (81′ Κάλινιτς), Κουτρόνε (46′ Σούσο)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Μίλαν 8 (8-3)

ΑΕΚ 6 (4-3)

Ριέκα 3 (7-10)

Αούστρια Βιέννης 4 (8-11)