Επτάχρονο κορίτσι που το έσκασε από τους γονείς του κατάφερε να φτάσει με το τρένο στο αεροδρόμιο της Γενεύης και να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, μολονότι δεν είχε εισιτήριο.

Η μικρή ξέφυγε από την προσοχή των γονιών της κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Γενεύης, την Κυριακή. Μπήκε στο τρένο και έφτασε στο αεροδρόμιο. Στο μεταξύ, οι γονείς ενημέρωσαν την αστυνομία που, χάρη στις κάμερες ασφαλείας, παρακολούθησαν την πορεία του κοριτσιού μέχρι το αεροδρόμιο.

Η 7χρονη πέρασε από την πύλη ασφαλείας και συνέχισε, προσποιούμενη ότι είναι παιδί άλλων ενηλίκων που βρίσκονταν στο χώρο. Κατόπιν, εξαιτίας του ότι είναι μικρόσωμη, πέρασε και από την πύλη αναχωρήσεων χωρίς να γίνει αντιληπτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Ο εκπρόσωπός του Μπερτράν Στεμπφλί εξήγησε ότι στην πρώτη της προσπάθεια να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο ακολούθησε τα μέλη πληρώματος αλλά κατόπιν γύρισε πίσω. Ανακατεύτηκε με το πλήθος και έκανε ότι έψαχνε τους δικούς της.

«Ιδιαίτερα λυπηρό» το συμβάν

Τη δεύτερη φορά, κατάφερε να μπει στο αεροπλάνο. Μόνο τότε την εντόπισε υπάλληλος, τη σταμάτησε και την παρέδωσε στην αστυνομία.

Ο Στεμπφλί απέφυγε να διευκρινίσει ποια αεροπορική εταιρεία εμπλέκεται στην υπόθεση και ποιος ήταν ο προορισμός του αεροσκάφους. Είπε μόνο ότι θα αναχωρούσε από το γαλλικό τμήμα του αεροδρομίου και θα πήγαινε στη Γαλλία.

Το αεροδρόμιο της Γενεύης βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας και οι επιβάτες αναχωρούν είτε από τη Γαλλία, είτε από την Ελβετία.

Η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει τους κανονισμούς ασφαλείας και τα μέτρα κατά τη διαδικασία επιβίβασης, χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα λυπηρό» το συμβάν.

«Είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ», τόνισε ο Στεμπφλί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από