Απούσα εδώ και δεκαετίες από τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, η Αγγλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 τον περασμένο Ιούνιο στη Νότια Κορέα, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση U17 προκρίθηκε στον τελικό όπου το Σάββατο (28/10) αντιμετωπίζει την Ισπανία στην Καλκούτα της Ινδίας.

Η εθνική εφήβων της Αγγλίας έφτασε ένα βήμα πριν από τον τίτλο νικώντας 3-1 τη Βραζιλία στον ημιτελικό με χατ-τρικ του Ράιν Μπρούστερ. Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον Πελέ που πετυχαίνει χατ-τρικ σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας και ανήκει στη Λίβερπουλ. Είναι συμπαίκτης δηλαδή με τον Ντομινίκ Σολάνκε, που αναδείχθηκε MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20! Στα 17 ο Μπρούστερ, στα 20 ο Σολάνκε, όμως στην παρέα των νεαρών επιθετικών των «Κόκκινων» υπάρχει κι ένας 18άχρονος, ο Ουαλός Μπεν Γούντμπερν ο οποίος σήμερα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Γούντμπερν δεν υστερεί των άλλων δύο, καθώς έκλεισε πριν από λίγες ημέρες τα 18 αλλά έχει προλάβει να αγωνιστεί με την εθνική ανδρών της Ουαλίας και μάλιστα να πετύχει το γκολ της νίκης στο 1-0 επί της Αυστρίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τρία «διαμάντια» στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ. Ωστόσο, βάσει στατιστικής είναι σχεδόν αδύνατο να αγωνιστούν και οι τρεις στην πρώτη ομάδα. Το γεγονός ότι παίζουν όλοι τους στην επίθεση, περιορίζει τις ήδη… απειροελάχιστες πιθανότητες. Ο βραβευμένος συγγραφέας Μάικλ Κάλβιν με ειδικότητα στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες και την ανέλιξη νεαρών παικτών, προέβη σε μια… θλιβερή διαπίστωση σε δήλωσή του στο Reuters: «Από τα 1.500.000 παιδιά που παίζουν σε οργανωμένες ποδοσφαιρικές ακαδημίες, μόνο τα 180 θα αγωνιστούν στην Premier League, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,0012%. Το χειρότερο όμως, μου το είπε πρόσφατα ο Αρσέν Βενγκέρ. Από τα παιδιά που υπογράφουν επαγγελματικό συμβόλαιο σε πολύ μικρή ηλικία, το 67% φεύγει από το ποδόσφαιρο μέχρι να φτάσει στα 21! Βέβαια, ένα ή δύο από αυτά τα παιδιά, έχουν προλάβει ήδη να γίνουν εκατομμυριούχοι χωρίς να… ακουμπήσουν μπάλα σε επίπεδο πρώτης ομάδας».

Η Λίβερπουλ δεν δείχνει να ξεφεύγει από τον κανόνα. Ο Σολάνκε που θεωρείται ήδη σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς στην ηλικία του, έχει παίξει μόλις 93 λεπτά στις πρώτες εννέα αγωνιστικές της φετινής σεζόν, συν ένα ματς ολόκληρο στο Λιγκ Καπ. Ο Γούντμπερν έκανε ντεμπούτο πριν από ένα χρόνο και μάλιστα έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου (17 ετών και 45 ημερών) όμως στην τρέχουσα σεζόν έχει αγωνιστεί μόνο ένα ημίχρονο στο Λιγκ Καπ. Μέσα στο 2017 έχει περισσότερες συμμετοχές με την εθνική Ουαλίας (4) παρά με τη Λίβερπουλ (3). Ο μικρότερος όλων, ο Ράιαν Μπρούστερ, έχει φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας μόνο σε φιλικά.