«Μετά την γνωστή απόπειρα χειραγώγησης των ερευνών και τις στημένες δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου, επιβεβαιώνεται -και μάλιστα αρμοδίως- ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα Social Media», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας ανάρτηση στο facebook Χριστόφορου Βερναρδάκη, στο οποίο ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στο μηνιαίο report για τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media.

Και προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ: «Το πραγματικά απίστευτο είναι ότι Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι η Κυβέρνηση κρατά αρχείο, φακελώνοντας τους πολίτες ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Το επόμενο βήμα θα είναι να εκδώσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, με βάση τα posts των πολιτών στο Facebook και το Twitter», προσθέτει η ΝΔ.

Ο κ. Βερναρδάκης στην ανάρτησή του στο facebook γράφει: «Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σόου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφέρει:«Η καημένη η ΝΔ, φαντασιώνεται ότι κάποιος την παρακολουθεί» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει «αυτά παθαίνει κανείς όταν στρατολογεί συμβούλους από τα ιδιωτικά κολέγια».

Ο υπουργός Επικράτειας καταλήγει στην ανάρτηση του τονίζοντας «Για να μην αγχώνονται τα σαΐνια του Κυριάκου Μητσοτάκη ιδού μερικά εργαλεία που αναλύουν τις τάσεις στα social media: https://qz.com/1110481/this-new-twitter-account-hunts-for-bots-that-push-political-opinions/, https://botometer.iuni.iu.edu/#!/