Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής, που παρέδωσε με μεγάλη επιτυχία για ένα εξάμηνο πέρσι, στη σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη στο Σύνταγμα θα κάνει και φέτος ο Βασίλης Βασιλικός.

Ο έλληνας συγγραφέας, που έχει μεταφρασθεί σε δεκάδες γλώσσες, σε αυτά τα μαθήματα θα ανοίξει τα λογοτεχνικά χαρτιά του και θα αποκαλύψει τα μυστικά της γραφής του που τον οδήγησε σε παγκόσμια αναγνώριση.

«Θέλω οι μαθητές μου να βγάλουν βιβλία!», είπε στο συνάδελφό του Αλέξανδρο Ασωνίτη, που του πρότεινε να διδάξει στην Ανοιχτή Τέχνη, προσθέτοντας: «Θέλω να μεταδώσω την εμπειρία που απέκτησα ο ίδιος, μέσα από τα δικά μου 60 χρόνια δημιουργικής γραφής».

«Θέλω να γράφουν και να μου φέρνουν κείμενα»

Ο Βασίλης Βασιλικός θα διαβάζει τα κείμενα των σπουδαστών, θα τα συζητάει μαζί τους, θα τα σχολιάζει, θα διορθώνει, θα καθοδηγεί. «Μόνο να μη διστάζουν και να μην έχουν αμηχανία. Θέλω να γράφουν και να μου φέρνουν κείμενα. Τα κείμενα είναι κείμενα, αυτά αγαπάμε, γι’ αυτά μοχθούμε», τονίζει.

Τα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στην Ανοιχτή Τέχνη (τηλ: 210 32 27 188, info@anoixtitexni.gr, www.anoixtitexni.gr) με τον Βασίλη Βασιλικό, ξεκινάνε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου (17:30-20:00, α΄ τμήμα) και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου (12:00-14.30, β΄ τμήμα).

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι έντεκα εβδομάδες με έντεκα δίωρα μαθήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από