Την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των πέντε «προστατευόμενων μαρτύρων» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, δίχως πλέον να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά τους ή τα προσωπικά τους δεδομένα, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας.

Η εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε κατά την αγόρευσή της, ότι και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση, αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα. Έτσι, έκανε δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία είχε υποστηρίξει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων ουσιαστικά «έχει πάψει να ισχύει».

Οι πέντε μάρτυρες που έχουν τεθεί υπό την προστασία ειδικού καθεστώτος που προβλέπει ο νόμος για την ασφάλειά τους πρόκειται για πρώην μέλη ή στελέχη της ΧΑ που μόλις ξεκίνησαν οι έρευνες για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης, προσήλθαν στις αρχές και κατέθεσαν σημαντικά στοιχεία για την εσωτερική δομή, οργάνωση και ιεραρχία της ΧΑ τα οποία διευκόλυναν τις διωκτικές αρχές στην έρευνα τους.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, μέχρι την επόμενη δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη.