Στους 27 φτάνει ο απολογισμός των νεκρώναπό τις πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας που κάνει λόγο για 145 εστίες που εξακολουθούν να μαίνονται.

Τα θύματα έχασαν τη ζωή τουςστις περιοχές Κόιμπρα, Καστέλο Μπράνκο και Βισέου στην κεντρική Πορτογαλία και Αβέιρο στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σημειώνεται ότι στην Πορτογαλία ξεκίνησαν την Κυριακή 440 πυρκαγιές, κάτι που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στη χώρα και μέχρι τη Δευτέρα τα ξημερώματα συνεχίζονταν τουλάχιστον 100 από αυτές.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 6.000 πυροσβέστες, ενώ οι κάτοικοι τουλάχιστον 20 χωριών χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους σε διάφορες περιοχές.

Σημειώνεται ότι ηπλέον εκτεταμένη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών στη χώρα είχε καταγραφεί το 2003 (4.260.000 στρέμματα), όμως το 2017 η Πορτογαλία σημαδεύτηκε από τη φονικότερη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Πορτογαλίας: αυτή στο Πεδρόγαου Γκραντ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους.