Έσπασαν καρδιές στη Νέα Σμύρνη στο καλύτερο ίσως παιχνίδι μέχρι τώρα του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής δια πυρός και σιδήρου (4-3) με γκολ του Φορτούνη στο 87’ !

Ο Τάκης Λεμονής έβγαλε από τη…ναφθαλίνη τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός τον δικαίωσε με δύο γκολ στη αγαπημένη του Νέα Σμύρνη (δεν πανηγύρισε κανένα από τα δύο ενώ στο τέλος χειροκροτήθηκε από πολλούς φίλους του Πανιωνίου και ανταπέδωσε).

Για μια ακόμα φορά όμως, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά και δεν διαχειρίστηκε μέχρι το τέλος το προβάδισμα των δύο γκολ.

Αν και ήταν μπροστά με 3-1 στο 82’ δέχτηκε δύο γκολ σε ένα λεπτό και χρειάστηκε μια προσωπική ενέργεια του Κώστα Φορτούνη στο 86’ όπου κέρδισε πέναλτι από τον Οικονόμου και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα για να σπάσει αυτό το σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα που πήγαινε να γίνει για 5η φορά !

Φωνάζουν οι Κυανέρυθροι για πέναλτι του Φιγκέιρας στον Χατζισαφί στις καθυστερήσεις αλλά και για το πέναλτι που δόθηκε στον Φορτούνη (όμως ο Οικονόμου τον βρίσκει και με το σώμα και με το πόδι).

Γενικά ο διαιτητής Ευαγγέλου έχασε τον έλεγχο στο φινάλε, όπου μεταξύ άλλων έδωσε και ένα φάουλ σε πολύ πλεονεκτική θέση στον Πανιώνιο στο 90’ ενώ ο Νικολάου είχε κόψει ξεκάθαρα τη μπάλα με το στήθος.

«Αν πως ότι δεν φεύγω προβληματισμένος από το γήπεδο δεν θα πω την αλήθεια. Μπορεί η νίκη να είναι το σημαντικότερο, αλλά θα πρέπει να δούμε αρκετά πράγματα και για αυτό φεύγουμε με γλυκόπικρη γεύση από εδώ» παραδέχτηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής που είδε την ομάδα του να «τρώει» και πάλι γκολ από νωρίς.

Με τον Φιγκέιρας να…τροφοδοτεί από λάθος εκτίμηση τον Σπιριντόνοβιτς και ο τελευταίος να «εκτελεί» τον Προτό για το 1-0 (3’).

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έβγαλε τρομερή αντίδραση, έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Πανιώνιο και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 3-1.

Με τον Σισέ να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 19’ και τον Ανσαριφάρντ να δείχνει την κλάση του – κερδίζοντας στο νήμα τον Μπανανά – και να σκοράρει δυο φορές 37’ και 45’. Μοιραίος σε αυτό το διάστημα ο Πάρντο που έχει χάσει τουλάχιστον τρία γκολ (αποκορύφωμα η κεφαλιά οβίδα στο οριζόντιο δοκάρι στο 20’) και παίκτης κλειδί ο Σισέ που αφ’ ενός ισοφαρίζει και στο 27’ με το σκορ στο 1-1 έσωσε γκολ πάνω στη γραμμή από την προβολή του Οικονόμου.

Αν και συνολικά ο παίκτης που έδωσε μεγάλη ενέργεια και πάλι στην ομάδα και ήταν ο mvp του παιχνιδιού ήταν ο Κώστας Φορτούνης που επανήλθε δριμύτερος φτιάχνοντας γκολ και σκοράροντας και το νικητήριο γκολ κερδίζοντας και το πέναλτι.

Ο Πανιώνιος που δεν είχε σε καλή βραδιά τον δικό του Ιρανό (ο Μασούντ ήταν πολύ εκνευρισμένος) δεν παράτησε τον αγώνα και μόλις ο Ολυμπιακός του έδωσε το δικαίωμα, έφτασε μέσα σε ένα λεπτό στην ισοφάριση.

Αρχικά με πέναλτι του Μασούντ (που παραχώρησε αδικαιολόγητα για την εμπειρία του ο Προτό που ανάτρεψε τον Σπιριντόνοβιτς) στο 83’ και στη συνέχεια με πλασέ του Ντουρμισάι, σε καταπληκτική μπαλιά του Χατζησαφί ένα λεπτό αργότερα.

Για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στο τέλος αλλά δεν το πλήρωσε, όμως προβλημάτισε.

«Όταν κόντρα σε μια ομάδα με τόσο μεγάλους παίκτες χάνει με πέναλτι στο 87’ σου μένει πίκρα. Δυστυχώς στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε εντελώς τον προσανατολισμό μας και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ» τόνισε ο τεχνικός του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος (71′ Παπαγεωργίου), Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος (81′ Ντουρμισάι), Σιώπης, Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60′ Λάμπρου), Γεσίλ.

Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (64′ Ταχτσίδης), Φορτούνης (88′ Μποτία), Πάρντο, Σεμπά, Ανσαριφάρντ (75′ Τζούρτζεβιτς).