Ισόπαλο 0-0 τέλειωσε το ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ενα παιχνίδι με λίγες φάσεις, με τη Λίβερπουλ να έχει μεγαλύτερη διάθεση για δημιουργία, σε αντίθεση με τη Γιουνάιτεντ που είχε πρώτο μέλημα να μη δεχτεί γκολ.

Με το… πούλμαν του Ζοζέ Μουρίνιο λοιπόν, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να φύγει με βαθμό από το Ανφιλντ και να παραμείνει αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή της μπάλας (62%), προσπάθησε να βρει ελεύθερους χώρους και να δημιουργήσει φάσεις, κυκλοφόρησε τη μπάλα με υπομονή, πάτησε περιοχή, αλλά η κλειστή άμυνα της Γιουνάιτεντ δεν επέτρεπε τελική πάσα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε 19 σουτ, ωστόσο, μόλις μία φάση ήταν η κλασική ευκαιρία. Στο 34′ ο Φιρμίνο έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μάτιπ πλάσαρε, ο Ντε Χέα απέκρουσε με το πόδι και στην εξέλιξη της φάσης ο Σαλάχ σούταρε και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο α’ μέρος, η Γιουνάιτεντ απείλησε με σουτ του Μάτιτς έξω από την περιοχή (30′ , άουτ) και τον Λουκάκου (43′) όταν απέκρουσε ο Μινιολέ. Ιδια γεύση και στο β’ μέρος, με τη Λίβερπουλ και πάλι να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων και μία καλή στιγμή στο 56′ όταν ο Τσαν δεν βρήκε καλά τη μπάλα σε σέντρα του Γκόμεζ.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Γκόμες, Μάτιπ, Λόβρεν, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Σάλαχ (78′ Τσάμπερλεϊν), Κουτίνιο (78′ Στάριτζ), Φιρμίνο (87′ Σολάνκε)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Ερέρα, Μάτιτς, Γιάνγκ (90′ + 2′ Λίντελεφ), Μχιταριάν (63′ Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ (65′ Ράσφορντ), Λουκάκου