Η Ισλανδία με τη νίκη επί του Κόσοβου εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή σε τελική φάση του Μουντιάλ. Στη Ρωσία θα βρεθεί το καλοκαίρι του 2018 και η Σερβία για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια, μετά τη νίκη της επί της Γεωργίας.

Στο ελληνικό ενδιαφέρον, Ιταλία και Κροατία είναι στη 2η θέση του 7ου και 9ου ομίλου αντίστοιχα και θα είναι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στα μπαράζ για την πρόκριση.

Στον 4ο όμιλο, η Σερβία με γκολ του Πρίγιοβιτς (74′) νίκησε 1-0 τη Γεωργία και εξασφάλισε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Στη 2η θέση είναι η Ιρλανδία η οποία με γκολ του Μακ Λιν (57′) νίκησε 1-0 στο Κάρντιφ την Ουαλία. Στο άλλο ματς: Μολδαβία-Αυστρία 0-1.

Στον 7ο όμιλο: Η Ισπανία με γκολ του Ιγιαραμέντι (76′) νίκησε 1-0 το Ισραήλ, ενώ η Ιταλία με σκόρερ τον Καντρέβα (73′) επικράτησε με το ίδιο σκορ της Αλβανίας. Στο άλλο ματς: ΠΓΔΜ-Λιχτενστάιν 4-0.

Στον 9ο όμιλο. Με γκολ των Σίγκουρσον (40′) και Γκούντμουνσον (68′) η Ισλανδία νίκησε στο Ρεϊκιαβικ 2-0 το Κόσοβο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Μουντιάλ.

Τη δεύτερη θέση στον όμιλο πήρε η Κροατία η οποία με δύο γκολ του Κράμαριτς (62′ και 70′) νίκησε στο Κίεβο 2-0 την Ουκρανία. Στο άλλο ματς, Φινλανδία-Τουρκία 2-2.