Στο 80% κατά μέσο όρο φτάνει η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ, υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες, στις οποίες η συμμετοχή φτάνει ακόμη και το 100%.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού οργάνου, επισημάνθηκε πως παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με την απεργοσπαστική – όπως την αποκαλούν - τροπολογία να κάμψει το φρόνημα των δημοσίων υπαλλήλων και να σπάσει την απεργία-αποχή, ωστόσο η αποφασιστικότητα των εργαζομένων τονώθηκε. «Ο πανικός της Κυβέρνησης μπροστά στην αποφασιστική στάση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος την οδήγησε, την προηγούμενη εβδομάδα (και καθώς η σχετική προθεσμία για την κατάθεση φύλλων αξιολόγησης έληξε στις 2 Οκτώβρη), σε ανοιχτές απειλές και προσπάθεια τρομοκράτησης», σημείωσαν οι εκπρόσωποι.

Μάλιστα, παρουσίασαν και ενδεικτικά ποσοτικά στοιχεία της αποχής. Ενδεικτικά, η συμμετοχή στην απεργία – αποχή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών φτάνει το 98% ενώ στο Δρομοκαϊτειο το…απόλυτο 100%. Αντίστοιχα, στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας η αποχή κυμαίνεται από 85 έως και 100% ενώ στο δήμο Νίκαιας από τους 880 απασχολούμενους, οι 879 δε συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Πάντως, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση και τις δηλώσεις της υπουργού Δημόσιας Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία επιμένει πως η συμμετοχή στη διαδικασία της αξιολόγησης είναι μαζική.

Πάντως, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες να οργανώσουν μαζικές και μαχητικές πρωτοβουλίες την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Α’ αξιολογητές σε όλη τη χώρα και σε όλες τις υπηρεσίες κατά της απεργοσπαστικής τροπολογίας και της εφαρμογής της αξιολόγησης. «Με συγκεντρώσεις, καταλήψεις των γραφείων Προσωπικού και του εμπιστευτικού πρωτοκόλλου καθώς και με την ενημέρωση των πολιτών να στείλουμε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από