Συναρπαστική ήταν η ρεβάνς της Αυστραλίας με τη Συρία στο Σίδνεϊ, για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Οι Αυστραλοί πέρασαν στην επόμενη φάση επικρατώντας 2-1 στην παράταση, αλλά οι Σύροι δημιούργησαν χιλιάδες φίλους με το πνεύμα νικητή που επέδειξαν.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα έδινε σοβαρό προβάδισμα στους Αυστραλούς, καθώς η Συριακή ομάδα αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα απουσιών βασικών παικτών. Παρόλα αυτά κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό με τον Αλ Σομά «παγώνοντας» τους 42.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ομως, ο βετεράνος Τιμ Κέιχιλ ισοφάρισε στο 13΄ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 109΄, ενώ νωρίτερα (94΄) η Συρία είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αλ Μαουάς. Οι καρδιές πήγαν να… σπάσουν, όταν στις καθυστερήσεις της παράτασης (120+1΄) ο Αλ Σομά σημάδεψε το δοκάρι της Αυστραλίας με απευθείας φάουλ.

Ετσι, ο 38χρονος Τιμ Κέιχιλ, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αυστραλίας με 50 γκολ σε 103 διεθνείς συμμετοχές, ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα του στην επόμενη αναμέτρηση μπαράζ, με αντίπαλο την τέταρτη της ζώνης CONCACAF (Παναμάς ή Ονδούρα).