Η εθνική Ελλάδας εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Βελγίου που νίκησε στη Βοσνία και με τη σειρά της επικράτησε στο ΓΣΠ της Κύπρου 2-1 αγκαλιάζοντας τη δεύτερη θέση στον 8ο όμιλο. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένει την τελευταία αγωνιστική, ώστε να μάθει αν θα διεκδικήσει μέσω των μπαράζ την πρόκριση της στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τα σενάρια με τα οποία η εθνική θα πάει στα μπαράζ:

Σλοβενία-Σκωτία: να μη νικήσουν οι φιλοξενούμενοι. Κάτι απόλυτα εφικτό, διότι παίζουν μεν την πρόκριση, αλλά και οι Σλοβένοι έχουν κίνητρο γιατί θα διεκδικούν τις δικές τους ελπίδες (σε περίπτωση που δε νικήσει η Σλοβακία τη Μάλτα).

Ουαλία-Ιρλανδία: Ισοπαλία. Αν όχι, να νικήσουν οι φιλοξενούμενοι. Σε μια τέτοια περίπτωση (και εφόσον δεν μας «κάτσει» κάποιο από τα άλλα σενάρια) η θέση των μπαράζ θα παιχτεί στη διαφορά τερμάτων.

Ουκρανία-Κροατία: Ισοπαλία: Θεωρητικά είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο, αφού αν υλοποιηθεί θα μείνουν και οι δυο εκτός Μουντιάλ.

Η ελληνική ομάδα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι (18′ κεφαλιά Μανωλά άουτ), αλλά η Κύπρος κατάφερε να πετύχει γκολ στην πρώτη τελική με τον Πιέρο Σωτηρίου ο οποίος πήρε κάθετη πάσα από τον Κάστανο (18′). Η ελληνική ομάδα είχε άμεση απάντηση. Στο 24′, από λάθος του Λαΐφη, ο Μάνταλος πάσαρε στον Μήτρογλου και αυτός με εξαιρετική προσπάθεια ισοφάρισε. Δύο λεπτά αργότερα έγινε η ανατροπή, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη ο Τζιόλης με κεφαλιά σκόραρε για το 2-1.

Στο β’ μέρος, η εθνική προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και είχε ευκαιρίες. Η κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε λίγο άουτ (48′), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου έκανε εξαιρετική προσπάθεια ξεκινώντας σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, αλλά ο Παναγή τον νίκησε στην τελική προσπάθεια. Νέα καλή στιγμή για την εθνική στο 57′ αλλά στο πλασέ του Μάνταλου η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Η Κύπρος είχε μία καλή φάση στο 79′, αλλά ο Καρνέζης εξουδετέρωσε το σουτ του Κυριάκου, ενώ στην τελευταία φάση του ματς, ο Παναγή απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου.

ΚΥΠΡΟΣ (Σιμόν): Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Λαΐφης, Αντωνιάδης (60΄ Αλεξάνδρου), Αρτυματάς, Λαμπάν, Κυριάκου, Κάστανος (79΄ Οικονομίδης), Μαργκάσα (86΄ Μυτίδης), Σωτηρίου

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (69΄ Ρέτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος, Φορτούνης (75΄ Δώνης), Σταφυλίδης, Μήτρογλου (89΄ Σάμαρης).