Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με αιχμή την ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά και την ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η οποία συμπίπτει με την διεξαγωγή του Μαραθωνίου.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Ποταμιού: «Tο επιτελείο της κυρίας Γεννηματά επιμένει να θεωρεί την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές ως δευτερεύον διαδικαστικό θέμα. Αρνούνται την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζητούν κάλπες την ημέρα του Μαραθωνίου. Εν ολίγοις θέλουν ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο» και προσθέτει: «Εμείς, αντιθέτως, αγωνιζόμαστε για ένα Κίνημα ανοιχτό και μεγάλο. Όσον αφορά τον Μαραθώνιο ο Σταύρος Θεοδωράκης το έχει θέσει στον Νίκο Κ. Αλιβιζάτο από τις αρχές Σεπτέμβρη. Και δημοσίως το έθεσε με συνεντεύξεις του και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από τις 9 Σεπτεμβρίου».

Σηκώνοντας το «γάντι» το ΠΑΣΟΚ απάντησε με ανακοίνωση αναφέροντας: «Αργά ξύπνησαν στο Ποτάμι. Οι ημερομηνίες των εκλογών έχουν συμφωνηθεί και ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο, εν γνώσει του Μαραθωνίου.Τέλεια και παύλα με τα διαδικαστικά και με αυτού του είδους τον διάλογο. Ειναι η ώρα της πολιτικής».

«Tο επιτελείο της κυρίας Γεννηματά επιμένει να θεωρεί την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές ως δευτερεύον διαδικαστικό θέμα. Αρνούνται την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζητούν κάλπες την ημέρα του Μαραθωνίου. Εν ολίγοις θέλουν ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο. Εμείς, αντιθέτως, αγωνιζόμαστε για ένα Κίνημα ανοιχτό και μεγάλο», ανταπάντησε το Ποτάμι, σημειώνοντας σε υστερόγραφο όσον αφορά το Μαραθώνιο ότι «ο Σταύρος Θεοδωράκης το έχει θέσει στον Νίκο Κ. Αλιβιζάτο από τις αρχές Σεπτέμβρη. Και δημοσίως το έθεσε με συνεντεύξεις του και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από τις 9 Σεπτεμβρίου».