Γερμανία και Αγγλία προκρίθηκαν και μαθηματικά στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018. Η Γερμανία με γκολ των Ρούντι, Βάγκνερ και Κίμιχ νίκησε στο Μπέλφαστ την Β. Ιρλανδία 3-1 και πήρε την πρώτη θέση στον 3΄ομιλο. Τη δεύτερη θέση έχει εξασφαλίσει η Β. Ιρλανδία.

Πρόκριση με αποδοκιμασίες και για την Αγγλία, η οποία πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση κόντρα στη Σλοβενία, αλλά πήρε τη νίκη με γκολ του Χάρι Κέιν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στον ίδιο όμιλο, η Σκωτία με γκολ του Μάρτιν στο 89′ νίκησε 1-0 τη Σλοβακία (με δέκα παίκτες από το 23΄λόγω αποβολής του Μακ) και είναι φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Με χατ-τρικ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Πολωνία νίκησε στο Ερεβάν την Αρμενία 6-1 (5ος όμιλος) και ετοιμάζει αποσκευές για την τελική φάση του Μουντιάλ, στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο Λεβαντόφσκι έχει ήδη σημειώσει 15 από τα 24 γκολ της Πολωνίας στην προκριματική φάση και από την Πέμπτη είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής (50 γκολ) , καθώς ξεπέρασε τονΒλοτζίμιερτς Λουμπάνσκι. Τα άλλα τρία γκολ της Πολωνίας σημείωσαν οι Γκροζίτσκι,Μπλαστσικόφσκι και Βόλσκι.

Τα αποτελέσματα

3ος όμιλος

Αζερμπαϊτζάν-Τσεχία 1-2

Σαν Μαρίνο-Νορβηγία 0-8

Β.Ιρλανδία-Γερμανία 1-3

5ος όμιλος

Αρμενία-Πολωνία 1-6

Μαυροβούνιο-Δανία 0-1

Ρουμανία-Καζακστάν 3-1

6ος όμιλος

Αγγλία-Σλοβενία 1-0

Σκοτία-Σλοβακία 1-0

Μάλτα-Λιθουανία 1-1