Ο «σεισμός» που προκάλεσε στις 21 Σεπτεμβρίου η ανακοίνωση της απόφασης του Γιάννη Αλαφούζου να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγινε αντιληπτό από την πρώτη στιγμή ότι ήταν τόσο ισχυρός που θα δοκίμαζε τα θεμέλια του ιστορικού συλλόγου, όμως, όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα, η καταμέτρηση των ζημιών και των θυμάτων τις ημέρες που ακολουθούν δείχνουν πάντα το μεγαλύτερο μέγεθος της καταστροφής.

Οι Πράσινοι, δύο εβδομάδες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που τους συγκλόνισε, εξακολουθούν να μετρούν χρέη προς πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές, τα οποία πρέπει να ρυθμίσουν υπό τον κίνδυνο της αφαίρεσης τριών βαθμών για καθεμία από τις καταγγελίες που μπορεί να γίνουν εις βάρος τους. Με κάθε τρόπο, όσοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να σώσουν τον Παναθηναϊκό από το ναυάγιο, επιχειρούν να πείσουν τους πρώην ποδοσφαιριστές που έχουν λαμβάνειν δόσεις των διακανονισμένων χρεών να προσφέρουν το… φιλί της ζωής στον ΠΑΟ.

Με τους «πράσινους» πιστωτές γίνονται διαβουλεύσεις προκειμένου σε πρώτη φάση να δοθεί αρχικά πίστωση σε χρόνο ώστε εντός των επόμενων εβδομάδων να κατατεθούν προτάσεις για νέους διακανονισμούς. Το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι η πλειονότητα δίνει θετικές απαντήσεις και αποδέχεται την πρόκληση για συζητήσεις.

Ο Ταυλαρίδης

Ο Στάθης Ταυλαρίδης ωστόσο αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε κουβέντα για νέο διακανονισμό, αφού έχει κάνει ήδη, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Sport24 Radio, αρκετές υποχωρήσεις επηρεασμένος από τα παναθηναϊκά συναισθήματά του. «Χάρισα λεφτά στον Ατρόμητο για να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου να παίξω στον Παναθηναϊκό. Εχω βοηθήσει για την αδειοδότηση της ομάδας. Επίσης αποδέχτηκα τον διακανονισμό για να μη δημιουργήσω πρόβλημα. Ομως η Εφορία μου έμεινε απλήρωτη. Ηταν 70.000 ευρώ και δεν μπορούσα να πάρω φορολογική ενημερότητα. Πλήρωσα συνολικά 110.000 ευρώ από την τσέπη μου για την Εφορία. Μου κατέβαλαν την πρώτη δόση του διακανονισμού και τώρα θέλουν να μη μου δώσουν την επόμενη; Εχω φθάσει στα όριά μου…», ήταν το ξέσπασμα του Ταυλαρίδη.

Το τσουνάμι των οφειλών απειλεί να πνίξει τον Παναθηναϊκό, που για να σωθεί προσπαθεί να εκποιήσει ό,τι μπορεί. Εντός των επόμενων ημερών υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί η πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα, ενώ έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Σταντάρ Λιέγης για τον Ρόμπιν Λουντ. Αγνωστο όμως παραμένει πόσα από τα χρήματα των μεταγραφών θα δοθούν μπροστά και πότε… Σίγουρα οι Πράσινοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν το ποσό των δόσεων του Οκτωβρίου.