Ατρόμητο για όσκαρ και πρωταθλητή σε νευρική κρίση είχαμε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τους φιλοξενουμένους να φεύγουν με μεγάλο διπλό (1-0) με την κεφαλιά του Κιβρακίδη και τους γηπεδούχους –δικαίως –να αποδοκιμάζονται στο φινάλε από τον κόσμο τους. Και να φανταστεί κανείς ότι οι δύο ομάδες πριν από δύο μήνες είχαν εντελώς διαφορετική εικόνα, εκεί γύρω στον Αύγουστο.

Ο Ολυμπιακός επέστρεφε πανηγυρικά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που οι Περιστεριώτες δέχονταν έξι γκολ από τον Αστέρα Τρίπολης και άλλα έξι από τον Πανιώνιο στα τελευταία φιλικά πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. «Θα μας βοηθήσουν σημαντικά» έλεγε τότε ο αυστριακός τεχνικός Νταμίρ Κάναντι για αυτά τα φιλικά και κάποιοι τον κοιτούσαν σαν τρελό. Ο Ατρόμητος όμως παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα, όταν ο Ολυμπιακός έκανε τη δεύτερη ήττα του σε έξι αγωνιστικές, ενώ παράλληλα οι Περιστεριώτες δεν έχουν δεχθεί γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους!

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή «νοσεί», καθώς είναι φανερό ότι ο Μπέσνικ Χάσι δούλεψε στην προετοιμασία βασικά για το διάστημα που θα έπαιζε στα προκριματικά. Αυτά τον έκαιγαν και μετά… κάθησε. Μαζί του και όλη η ομάδα.

Πρώτη φορά επί θητείας Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός παραμένει για 4η συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Τελευταία φορά ήταν στα πλέι οφ του 2010, που η ομάδα παρουσίασε εικόνα διάλυσης στο φινάλε της περιόδου και πήρε την τελευταία θέση στο μίνι πρωτάθλημα. Εκείνο το ιστορικό καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε στα χέρια του τον Ολυμπιακό από τον Σωκράτη Κόκκαλη και έφερε την ομάδα αμέσως και πάλι στην κορυφή. Για πρώτη φορά λοιπόν από τότε ο Ολυμπιακός βρίσκεται τόσο πίσω από την κορυφή του πρωταθλήματος και κυρίως δεν μπορεί να δημιουργήσει και να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρόεδρος της ομάδας έφυγε χθες ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το γήπεδο με την εμφάνιση της ομάδας.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν δημιουργούμε φάσεις και νομίζω, η διακοπή έρχεται ως βάλσαμο για να δουλέψουμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά δεν θεωρώ ότι είναι μη αναστρέψιμη» παραδέχθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής, που δεν θέλησε να μιλήσει για «καμένη γη» και τα συναφή όταν ρωτήθηκε, αλλά προτίμησε να αναφερθεί στη διαφορετική φιλοσοφία.

Η ευκαιρία

Ο Ολυμπιακός έκανε την πιο κλασική ευκαιρία του στο 90′ με το άστοχο σουτ του Νικολάου από πλεονεκτική θέση, ενώ δέχθηκε γκολ στην πρώτη ουσιαστικά καλή αντεπίθεση του Ατρομήτου. Ολα τα λεφτά η σέντρα του Ουάρντα στον Κιβρακίδη, που φυσικά ήταν ξεχασμένος από την ερυθρόλευκη άμυνα στο 59′. Και αυτά είναι δείγματα.

«Το βασικό είναι ότι ενώ δεχθήκαμε πίεση από τον Ολυμπιακό δεν μας έβγαλε φάσεις» είπε, σωστά, ο τεχνικός του Ατρομήτου Νταμίρ Κάναντι που έστησε άψογα την ομάδα του, αλλά είδε και δύο πρώην Ερυθρόλευκους –που δεν κέρδισαν τον Χάσι –να δίνουν λύσεις στα μετόπισθεν.

Ο Γιαννιώτης στο τέρμα και ο Ρισβάνης παρέα με τον Χατζηισαΐα ήταν ανίκητο δίδυμο στο ψηλό παιχνίδι. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να πάρει το πέναλτι ο Σεμπά στο 79′ (από τον Μαντσόν), το οποίο δεν έδωσε ο Αρετόπουλος.

Ολυμπιακός: (4-2-3-1): Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς (61′ Εμενίκε), Καρσελά (53′ Σεμπά), Οφόε, Μπεν (13′ Μάριν), Τζούρτζεβιτς.

Ατρόμητος: (4-2-3-1): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Βασιλακάκης (83′ Ζησόπουλος), Ντιγκινί, Ούμπιντες (46′ Μπουσουλάτζιτς), Ουάρντα, Μανούσος (71′ Καρασαλίδης).