Η εμβάθυνση του μοντέλου της συνεργασίας Κορυφής των τριών χωρών, σε θέματα των Αποδήμων, θα συζητηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς Ελλάδας - Αιγύπτου και Κύπρου που πραγματοποιείται την Δευτέρα στο Κάιρο.

Στο Κάιρο προκειμένου να λάβουν μέρος στην τριμερή θα βρίσκονται ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ και ο επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρμόδιος για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου, όπου θα έχουν κοινή συνάντηση με την υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ, αξιωματούχο που έχει δείξει μέχρι σήμερα έμπρακτα την αγάπη της προς τους Έλληνες και Κυπρίους που ζουν στη Χώρα του Νείλου. Το γεγονός αυτό προκύπτει και από την πρωτοβουλία της να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των Αιγυπτιωτών από τις τρεις χώρες, τους επόμενους μήνες, θέμα που σίγουρα θα αποτελέσει μέρος της ατζέντας των συνομιλιών τους.

Παράλληλα, αναμένεται να τεθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες και Κυπρίους που διαμένουν στην Αίγυπτο, αλλά και τους Αιγυπτίους που διαμένουν στις δύο χώρες.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχουν οι δύο υπουργοί τόσο με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, όσο και με τις δύο Ελληνικές Κοινότητες, Καΐρου και Αλεξανδρείας, όπου θα συζητηθούν θέματα της ομογένειας, με δεδομένη την εκπεφρασμένη ικανοποίηση των δύο παροικιών για τις ενέργειες του Τέρενς Κουΐκ που μαζί με τις αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας, έγινε πρόσφατα κατορθωτό να συμπεριληφθεί στον ΕΟΠΥΥ το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, όπου θα μπορούν στο πλαίσιο αυτό να καλύπτονται νοσοκομειακά οι Αιγυπτιώτες πάροικοι Καΐρου και Αλεξανδρείας.

Σε όλες τις συναντήσεις των υπουργών και με τις παροικίες, θα συμμετέχουν τόσο ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης όσο και ο Κύπριος ομόλογός του Χάρης Μορίτσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από