Η οικονομική κατάσταση στον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολα αναστρέψιμη. Αντίθετα, η ψυχολογική μπορεί να ανεβοκατέβει πιο γρήγορα και πιο εύκολα κι από υδραυλικό ασανσέρ! Από τη… μαυρίλα της Παρασκευής και το «οικονομικό κραχ» στην ευφορία της Κυριακής και τη συγκρατημένη αισιοδοξία για το αύριο.

Δεν χρειάστηκαν πολλά πράγματα: Μια καθαρή νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ενα γεμάτο γήπεδο, με εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ανάσα 106.000 ευρώ από τα εισιτήρια. Μερικές τονωτικές δηλώσεις του πάντα χειμαρρώδους Βασίλη Κωνσταντίνου που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και η νέα «γκέλα» του Ολυμπιακού, η οποία έβαλε τους πάντες –και κυρίως τους Πράσινους –στη διαδικασία των υπολογισμών, από όπου προκύπτει ότι ο υπό κατάρρευση Παναθηναϊκός έχει την ίδια συγκομιδή βαθμών με τους Ερυθρόλευκους!

Στον αγώνα του Σαββάτου, στο κατάμεστο Απόστολος Νικολαΐδης, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη εισέπραξε την αγάπη που είχε ανάγκη προκειμένου να αφήσει εκτός αγωνιστικού χώρου τη θύελλα αρνητικών εξελίξεων στην ΠΑΕ και στα οικονομικά και με δύο γρήγορα γκολ (από αυτογκόλ του Μιχαήλ στο 10′ και εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Μολίνς στο 13′) και καλή εμφάνιση να πάρει μια ακόμη νίκη (2-0), φθάνοντας τα 15 σερί ματς χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Το 90λεπτο της Λεωφόρου ήταν η απόδειξη του συνθήματος των πράσινων οπαδών, το οποίο αποτελεί και ένα από τα moto του Παναθηναϊκού και αναφέρει ότι «στις χαρές και τις λύπες μαζί». «Ο κόσμος μάς έδωσε την ώθηση για τη νίκη και ο κόσμος θα μας κρατήσει» δήλωσε μετά ο Μαρίνος Ουζουνίδης, την ώρα που ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης έκανε βαθιά υπόκλιση στον κόσμο των γηπεδούχων: «Ηταν μεγάλη η συσπείρωση του κόσμου και η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική».

Χθες ο Βασίλης Κωνσταντίνου, με δηλώσεις του στον Real FM, έβαλε βραχυπρόθεσμους στόχους. «Χρειαζόμαστε 4 εκατ. ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο και μετά θα είναι πιο εύκολο. Θα έχουμε εισροή χρημάτων, θα πωληθούν και παίκτες που ο ΠΑΟ δεν αντέχει τα συμβόλαιά τους. Σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το ΟΑΚΑ για τα ντέρμπι ώστε να έχουμε μεγαλύτερα έσοδα από τα εισιτήρια. Το μείζον είναι να βρούμε 4 εκατ. ευρώ ώς τον Δεκέμβριο» είπε ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τονώνοντας ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία…

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Σιλά, Χίλιεμαρκ (77′ Δώνης), Κουρμπέλης, Ατλμαν (61′ Λουντ), Βιγιαφάνιες (68′ Μουνιέ), Μολίνς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Χαλκιαδάκης, Καρανίκας (65′ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (56′ Κόντε), Μανθάτης (59′ Σολτάνι), Μαυροπάνος.