Το Μάντσεστερ παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε 5-0 την Κρίσταλ Πάλας στο Ετιχαντ, ενώ η Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 στο Σαουθάμπτον.

«Πολυβόλο» στο β’ μέρος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε στο 5-0 επί της Κρίσταλ Πάλας, η οποία είναι η μοναδική ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ χωρίς βαθμό! Ο Σανέ άνοιξε το σκορ στο 44′ για τη Σίτι, η οποία είχε 72% κατοχή και 25 τελικές (οι 9 στην εστία). Στο β’ μέρος, σκόραραν οι Στέρλινγκ (51′ και 59′), Αγουέρο (79′) και Ντελφ (89′). Ο Λερόι Σανέ εκτός από το γκολ είναι και δύο ασίστ, όπως και ο Νταβίντ Σίλβα.

***Την επαφή της με την κορυφή κατάφερε να διατηρήσει η Λίβερπουλ, με μια σπουδαία νίκη (3-2) επί της Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ. Διπλή ικανοποίηση για τους «κόκκινους» που είδαν τον Φιλίπε Κουτίνιο να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος και να μοιράζει την ασίστ στον Σαλάχ για το πρώτο γκολ. Η Λίβερπουλ, προηγήθηκε με αυτούς τους δύο παίκτες 2-0 στο 23′ και η Λέστερ μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Οκαζάκι. Ο Χέντερσον σκόραρε στο 68′ για το 3-1, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Βάρντι μείωσε σε 3-2. Τελικά, μεγάλο μερίδιο στη νίκη είχε ο ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Σιμόν Μινιολέ που απέκρουσε πέναλτι του Βάρντι στο 73΄ και απεσόβησε το 3-3.

***Με ένα γκολ του Λουκάκου στο 10′ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε νικήτρια από το Σαουθάμπτον. Η Τσέλσι νίκησε εύκολα εκτός έδρας τη Στόουκ 4-0 με χατ-τρικ του Μοράτα (2′ , 77′, 82′) και ένα γκολ του Πέδρο (30′).

***Η Τότεναμ, προηγήθηκε 3-0 της Γουεστ Χαμ, αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-2 και η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο πήρε τη νίκη σε ένα φινάλε γεμάτο ένταση.

Στο τέλος του ματς όλοι οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν σε… μάχη, ενώ ο διαιτητής, Μάικλ Ολιβερ προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη. Ολα άρχισαν από ένα χτύπημα του Ριντ στον Γιορέντε το οποίο είχε συνέπεια να ακολουθήσει μεγάλη ένταση.

Η Τότεναμ, με γκολ των Κέιν (35′, 38′) και Ερικσεν (60′), προηγήθηκε 3-0 και όλα έδειχναν πως θα έφτανε εύκολα στη νίκη. Στο 65′ ο Τσιτσαρίτο μείωσε σε 3-1, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η Τότεναμ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Οριέ με δεύτερη κίτρινη. Ο Κουγιάτε (87′) έκανε το 3-2 και στη συνέχεια η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν δημιούργησε κάποια φάση.

Αλλα αποτελέσματα στην 6η αγωνιστική:

Μπέρνλι-Χάντερσφιλντ 0-0

Εβερτον-Μπόρνμουθ 2-1

(77΄, 82΄ Νιάσε – 49΄ Κινγκ)

Σουόνσι-Γουότφορντ 1-2

(56΄ Εϊμπραχαμ – 13΄ Γκρέι, 90΄ Ριτσάρλισον)