Σενάρια τρόμου εμφανίζονται στον ορίζοντα του Παναθηναϊκού, ύστερα από την κατάληξη των συζητήσεων που είχαν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! Τα χρέη που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση των δύο διοικητικών παραγόντων στο Ekali Club πνίγουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τη συμφωνία για να περάσει η ομάδα σε άλλα χέρια και να βρει τον δρόμο της.

Και όχι μόνο αυτό. Ο κίνδυνος να βουλιάξει ο Παναθηναϊκός σε κατώτερες κατηγορίες δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί, από τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού φέρεται να επιθυμεί να αποχωρήσει άμεσα από την ΠΑΕ και να μην επωμιστεί τα τρέχοντα έξοδα της ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση, που δεν είναι επίσημη από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος τηρεί σιγή ιχθύος, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί σε αδιέξοδο.

Το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις οφείλεται στο ποσοστό των χρεών που θα αναλάμβανε κάθε πλευρά, αλλά και στο τελικό ποσό του χρέους, το οποίο σύμφωνα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είναι διπλάσιο από εκείνο που του είχε παρουσιαστεί τον Απρίλιο. «Οταν προ τεσσάρων μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο. Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών» σημείωσε στη δήλωσή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι πρότεινε να αναλάβει 15 εκατ. από τα χρέη, όμως το ποσό αυτό δεν ήταν αρκετό για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χάσμα περίπου 15 εκατ. ευρώ, το οποίο οδήγησε σε αδιέξοδο τις δύο πλευρές και σκόρπισε απογοήτευση στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού, που είχαν ενθουσιαστεί από το βράδυ της Παρασκευής όταν οι διαρροές έδειχναν αισιοδοξία για οριστική συμφωνία και αλλαγή της σελίδας. «Δυστυχώς η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος… Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε» δήλωσε κλείνοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Είναι το οριστικό φινάλε της ύστατης προσπάθειας για τη σωτηρία της ΠΑΕ που μπαίνει σε μια δίνη με απρόβλεπτες συνέπειες ή ένα επεισόδιο σε ένα σίριαλ διαπραγματεύσεων που θα κρατήσει λίγες μέρες ακόμη;