Αποκαλυπτήρια του νέου Παναθηναϊκού το τριήμερο στο ΟΑΚΑ, με τους Πράσινους να γνωρίζουν δύο ήττες σε ισάριθμα ματς. Χθες η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 68-60 και την Παρασκευή από την Ούνιξ Καζάν με 65-63. Τα σκορ μαρτυρούν το πρόβλημα των Πρασίνων στο σκοράρισμα και τη δημιουργία, που δικαιολογούνται καθώς απουσίαζαν όλοι οι πόιντ γκαρντ της ομάδας (Καλάθης, Παππάς άδεια, Λεκαβίτσιους τραυματίας).

Ετσι ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε τους Ρίβερς, Ντένμον ως πλέι μέικερ, αλλά και τον νεαρό Γιώργο Καλαϊτζάκη που ενθουσίασε με τα προσόντα, όπως και τον Νώντα Παπαντωνίου που συμμετέχει στις προπονήσεις. Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη έδειξε ότι θα είναι ξανά μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρωλίγκας, μολονότι αγωνίστηκε χωρίς τους Ροντρίγκεθ, Ντε Κολό και όλους τους ρώσους διεθνείς, ενώ εξαιρετική εικόνα είχε και η Ούνιξ Καζάν. Ο Δημήτρης Πρίφτης παρά το μειωμένο μπάτζετ έφτιαξε άκρως ανταγωνιστική ομάδα, με εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία.

Οι πόντοι στο χθεσινό ματς του ΟΑΚΑ:

Παναθηναϊκός Superfoods: Σίνγκλετον 4, Ρίβερς 15, Μποχωρίδης 2, Ντένμον 8, Γκιστ 10, Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης 9 (4 ριμπ., 3 ασίστ, 3 λ., 1 κλ.), Γκάμπριελ 1, Ογκαστ 6, Λοτζέσκι 5, Παπαντωνίου, Μήτογλου.

n Στο ΣΕΦ ο Βασίλης Σπανούλης έκανε όργια στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Νταρουσάφακα. Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων σημείωσε 6 τρίποντα στο 79-74 του Ολυμπιακού. Οι πόντοι: Ολυμπιακός: ΜακΛιν 8, Τολιόπουλος 5, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 26 (6 τρ. – 1ρ. – 2ασ.), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 12, Τιλί 6, Ινγκλις 3, Στεφανίδης, Αρσενόπουλος, Μπόγρης 2, Τόμπσον 8.