Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Μπουρούσης, παραδέχτηκε ότι δεν έχει βοηθήσει έως τώρα την Εθνική. «Δεν έχω βοηθήσει καθόλου την ομάδα για να είμαι ειλικρινής, σαν να μην υπάρχω στο γήπεδο μέσα», είπε χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση. Σίγουρα δεν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας ως τώρα. Αφήνουμε την πρώτη φάση πίσω μας. Το πρώτο χιαστί συνήθως καθορίζει την πορεία σου. Παίξαμε ήδη έναν τελικό με την Πολωνία, η ομάδα βγήκε μπροστά και όρθωσε ανάστημα κι έτσι θα πάμε και με τη Λιθουανία. Στη Σεβίλλη είχαμε 5-0 και αντιμετωπίζαμε τη Σερβία που πέρασε πολύ δύσκολα. Πιστεύαμε πως θα περάσουμε, αλλά η Σερβία έπιασε μια απίστευτη απόδοση. Το ματς με την Πολωνία για μας ήταν τελικός, δεν θέλαμε να παίξουμε τελικό τόσο νωρίς, αλλά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, ο προπονητής έκανε αυτά που έπρεπε και κερδίσαμε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά το ψυχολογικό βάρος ήταν μεγάλο. Θα ήταν βαρύ να αποκλειστεί η Εθνική, και για μας αλλά και για τους Έλληνες φιλάθλους που θέλουν η ομάδα να πετύχει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι ένα νοκ άουτ ματς και πάμε να το κερδίσουμε».

Όσο για το αν σκέφτεται πως παίζει τα τελευταία του παιχνίδια με το εθνόσημο; «Σκέφτομαι το παιχνίδι αύριο και τίποτε άλλο. Δεν έχω βοηθήσει καθόλου την ομάδα για να είμαι ειλικρινής, σαν να μην υπάρχω στο γήπεδο μέσα. Θα προσπαθήσω σε ένα δύσκολο ματς να βγάλω όλη την εμπειρία μου. Είτε με σπασμένο χέρι, σπασμένο πλευρό… Το θέμα είναι τι θα γίνει αύριο. Μπορεί να είμαι 13 χρόνια στην ομάδα, αλλά αν βάλετε κάμερα στα αποδυτήρια δεν υπάρχει κανένας τσακωμός, αν εξαιρέσεις το περιστατικό με τον Παππά που δεν έχει σχέση με την ομάδα. Το κλίμα είναι καλό, κάνουμε πολύ χαβαλέ στην ομάδα. Θέλω να πιστεύω πως τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, αυτή είναι η γενιά που πρέπει να οδηγήσει την ομάδα στο μέλλον. Ο Παπαγιάννης έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, ο Αγραβάνης προσπαθεί πάρα πολύ και θεωρώ πως είναι πολύ ομαδική δουλειά. Το ματς αυτό θα μας καθορίσει αν θα βγούμε ξανά στην ελίτ ή όχι».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σημείωσε: «Υπάρχει μια σχετική ανησυχία για τις εμφανίσεις στους ομίλους, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Είναι σαν να ξεκινά τώρα το Ευρωμπάσκετ για μας. Άτυπα ξεκίνησε στο ματς με την Πολωνία, αλλά θέλουμε τη νίκη ή τις νίκες για να συνεχίσουμε στο τουρνουά. Στο χέρι μας είναι ξεκινώντας από τη Λιθουανία να αλλάξουμε τις εμφανίσεις μας και να κάνουμε μια νέα αρχή. Πιστεύω πως μετά από τέτοια πίεση που περνάς σε ένα ματς όπως με την Πολωνία που δεν είχε τίποτα να χάσει, αυτό βοηθά. Εμείς κάναμε το αυτονόητο. Το να περάσουμε δεν ήταν επιτυχία, αλλά κάτι που έπρεπε να γίνει. Είμαστε άνθρωποι, όχι μηχανές. Έχουμε πίεση, έχουμε άγχος. Πολύς κόσμος στενοχωρήθηκε με τις εμφανίσεις μας, αλλά κι εμείς δεν κοιμόμασταν. Χρειάζονται οι νίκες για να ανέβει η ψυχολογία. Συζητήσαμε, μιλήσαμε και όλοι είμαστε καλά μεταξύ μας, σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε. Απλά αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Πιστεύουμε πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη».