Ζευγάρι στη Βόρεια Ντακότα κατηγορείται ότι σκότωσε έγκυο γυναίκα για να της πάρει το παιδί και να το παρουσιάσει ως δικό του.

Η Σαβάνα Λαφοντέν Γκρέιγουιντ, 22 χρονών, ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν εξαφανίστηκε, στις 19 Αυγούστου.

Η σορός της βρέθηκε στον Κόκκινο ποταμό την Κυριακή μέσα σε πλαστική συσκευασία, παγιδευμένη κάτω από κορμό δέντρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Φάργκο, της μεγαλύτερης πόλης στην Πολιτεία της Βόρειας Ντακότα, ο θάνατός της οφείλεται σε ανθρωποκτονία, ενώ φέρονται ως δράστες ο 32χρονος Γουίλιαμ Χόεν και η 38χρονη Μπρουκ Κρούς που έχουν συλληφθεί.

Η Σαβάνα Λαφοντέν Γκρέιγουιντ, 22 χρονών.

Οι δυο τους έδωσαν διαφορετικές εξηγήσεις στην αστυνομία για το γεγονός ότι βρέθηκαν να φροντίζουν νεογέννητο δυο ημερών αφότου η δολοφονημένη γυναίκα τους είχε επισκεφθεί, την ημέρα που εξαφανίστηκε, στο σπίτι τους.

Η ανακάλυψη της σορού της έδωσε τέλος στη γιγάντια επιχείρηση αναζήτησης, η οποία κράτησε οκτώ ημέρες και σε αυτήν συμμετείχαν εκατοντάδες εθελοντές, εκπαιδευμένα σκυλιά, ομοσπονδιακοί και τοπικοί αστυνομικοί.

«Αυτό είναι το μωρό μας… »

Υστερα από την έκδοση εντάλματος έρευνας, οι αστυνομικοί βρήκαν το νεογέννητο στο διαμέρισμα του ζεύγους που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της εγκύου και άρχισε έτσι η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του.

Οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας

Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό, ο Γουίλιαμ Χόεν κατέθεσε ότι μια μέρα που γύρισε από τη δουλειά βρήκε την Μπρουκ Κρους να καθαρίζει το μπάνιο από αίματα και εκείνη του έδειξε το μωρό.

«Αυτό είναι το παιδί μας, αυτή είναι η οικογένειά μας» ισχυρίστηκε ο Χόεν ότι του είπε η σύζυγός του.

Είπε επίσης ότι πέταξε τις ματωμένες πετσέτες και τα παπούτσια σε έναν από τους κάδους απορριμμάτων της πόλης.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εκδοχή της συζύγου του, η οποία κατέθεσε ότι το θύμα της έδωσε το νεογέννητό της την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Το ζευγάρι επιβαρύνεται και με τις κατηγορίες της απαγωγής της νεαρής εγκύου αλλά και της παραπλάνησης των Αρχών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο θάνατος της μέλλουσας μητέρας και βοηθού νοσοκόμας προήλθε από άσκηση βίας, ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο οι φερόμενοι ως δράστες αφαίρεσαν το νεογνό.

Η εξέταση DNA αναμένεται να βεβαιώσει την ταυτότητά του, παρότι ο πατέρας του δεν έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

«Δεν με αφήνουν να το δω μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης. Ομως, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι το μωρό μας» δήλωσε ο Αστον Μέιτνι, φίλος της δολοφονημένης γυναίκας και πατέρας του παιδιού της, που προσθέτει συγκλονισμένος: «Αυτοί οι δυο μου πήραν όλον τον κόσμο μου».