Είναι η πρώτη φορά που η Nissan δείχνει και στην πράξη τον τρόπο λειτουργίας ενός προηγμένου συστήματος. Πρόκειται για την τεχνολογία ProPILOT Assist, η οποία θα είναι εμπορικά διαθέσιμη αργότερα μέσα στο έτος. Το ProPILOT Assist μειώνει τον φόρτο της οδήγησης σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας, βοηθώντας στον έλεγχο της επιτάχυνσης, της πέδησης και του συστήματος διεύθυνσης, κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Στόχος του συγκεκριμένου συστήματος να μειώσει την κόπωση του οδηγού,, και να συμβάλλει στις ασφαλείς μετακινήσεις ιδιαίτερα μέσα στην πόλη, το μποτιλιάρισμα και το χάος των φαναριών. Όπως αναφέρει και η Nissan το ProPILOT Assist έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο διαισθητικό και φιλικό προς το χρήστη, σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού.

Το ProPILOT Assist, με βοηθό μια κάμερα και ένα ραντάρ που …βλέπουν εμπρός αλλά και με την υποστήριξη αισθητήρων και με μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, βοηθούν τον οδηγό να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας του, διατηρώντας παράλληλα την ταχύτητα του οχήματος (που ο ίδιος καθορίζει). Παράλληλα, το σύστημα υποστηρίζει τον οδηγό στο να διατηρήσει ένα κενό από το προπορευόμενο όχημα, εάν η ταχύτητα του τελευταίου πέσει κάτω από την ταχύτητα που έχει καθοριστεί. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει το όχημα μέχρι την πλήρη στάση, όπως και να το “κρατήσει” σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Πάντως, οι κινήσεις του οδηγού έχουν πάντοτε προτεραιότητα, παρακάμπτοντας το σύστημα όταν ο τελευταίος στρίβει το τιμόνι ή ενεργοποιεί το φλας. Το σύστημα μεταβαίνει επίσης σε προσωρινή κατάσταση αναμονής, όταν πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού.

Πάντως, το συγκεκριμένο σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό ότι μπορεί να μην υποστηρίζεται όπως όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες όπως και αν οι υαλοκαθαριστήρες βρίσκονται σε χαμηλή ή υψηλή θέση. Στην περίπτωση που το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει τις γραμμές στη λωρίδα κυκλοφορίας, τότε αυτό μπορεί να παραμείνει ενεργό, με την προϋπόθεση ότι οι υαλοκαθαριστήρες είναι στην μεσαία σκάλα, ή αν τα φώτα ομίχλης είναι ενεργοποιημένα. Το σύστημα ProPILOT Assist που αποκαλύφθηκε στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan North America στο Μίτσιγκαν, είναι συντονισμένο ειδικά για τους δρόμους και τους οδηγούς των Η.Π.Α., ξεπερνώντας τα 50.000 μίλια έρευνας και ανάπτυξης στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Nissan σχεδιάζει να επεκτείνει αυτή την τεχνολογία σε περισσότερα μοντέλα της στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.