Η Ξάνθη ήταν πιο επιθετική από τον Πλατανιά και για δεύτερη συνεχόμενη φορά πέρασε νικηφόρα από την Περιβόλα. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μέχρι πέρυσι μετρούσαν μόνο ήττες στα Χανιά, πήραν το τρίποντο με πειστικό τρόπο, προκαλώντας σοκ στον Πλατανιά, που ύστερα από την εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχαν μεγάλες προσδοκίες για το ματς του Σαββάτου.

Με δύο γκολ στο ημίωρο και εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μέρος, η Ξάνθη «κλείδωσε» τη νίκη και τα κλειδιά της κρατούσε ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος αρνήθηκε σε κάθε περίπτωση να τα παραδώσει. Ο Μπρίτο στο 18′, ύστερα από λάθος του Πλατανιά, έκανε το 1-0 και στο 27′, έπειτα από απίθανη συνεργασία Λουσέρο – Ντε Λούκας – Κασάσο, ο Γέντρισεκ σημείωσε το 2-0 με τους γηπεδούχους δικαίως να διαμαρτύρονται για οφσάιντ στη φάση.

Πλατανιάς: Ομπερχάουζερ, Στάθης, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Κρος (31′ Στανισάβλιεβιτς), Αγγελόπουλος (63′ Μπούτνικ), Ενσικουλού, Ντεβέσα (77′ Πατράλης), Κοροβέσης, Γκζέλτσακ.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Κίκε Μπουλά (61′ Τριάδης), Μπρίτο (83′ Κάστρο), Γέντρισεκ (76′ Μεχία).