Η Μεγάλη Αικατερίνη του ελληνικού στίβου είναι και πάλι εδώ! Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια «πετώντας» μέχρι τα αστέρια και στο Λονδίνο –και πλέον δικαίως μπορούμε να την αποκαλούμε η «Κατερίνα των ρεκόρ».

Οχι μόνο κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από την καριέρα της (περνώντας τα 4,82μ.), αλλά στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 4,91 μ. και πέρασε θριαμβευτικά πάνω και από αυτό το ύψος, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ και παράλληλα κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο!

Στη συνέχεια επιχείρησε να περάσει και τα 5,02 μ. για να σπάσει και το ρεκόρ αγώνων της Γελένα Ισινμπάγεβα, δεν τα κατάφερε, αλλά το χειροκρότημα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ήταν όλο δικό της. Ξεκίνησε από εκεί που οι άλλες σχεδόν τελείωναν (4,65 μ.) και έκοψε τον βήχα της μεγάλης αντιπάλου της, Αμερικανίδας Μόρις όταν πέρασε και τα 4,82 μ. αφήνοντάς τη στα 4,75 μ.
Η Κατερίνα των ρεκόρ πέτυχε κάτι μοναδικό, που δεν έχει στο παλμαρέ της ούτε η τσαρίνα των αιθέρων, η Ισινμπάγεβα, καθώς είναι ταυτόχρονα κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου (πέρυσι στο Αμστερνταμ με ρεκόρ αγώνων 4,81 μ.), κάτοχος του ολυμπιακού τίτλου (πέρυσι στο Ρίο με 4,85 μ.), κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου από τον χθεσινό της θρίαμβο και κάτοχος του Ντάιμοντ Λιγκ από πέρυσι.
Παράλληλα γίνεται η τρίτη αθλήτρια στον κόσμο, μαζί με την αμερικανίδα Στέισι Ντραγκίλα και τη ρωσίδα Γελένα Ισινμπάγεβα, που κατέχει ταυτόχρονα τον ολυμπιακό και τον παγκόσμιο τίτλο. Τέλος, ισοφαρίζει το ρεκόρ του Κώστα Κεντέρη καθώς γίνεται το δεύτερο μέλος του ελληνικού στίβου που είναι παράλληλα κάτοχος των τριών μεγάλων τίτλων (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).
Ενδιάμεσα, έτσι για αλλαγή, μάζεψε και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού στίβου τον περασμένο Μάρτιο στο Βελιγράδι!

Τι άλλο να κάνει, δηλαδή, μια εκ των κορυφαίων επικοντριστριών στον κόσμο όλων των εποχών.

Ουσιαστικά κράτησε την υπόσχεσή της, που έδωσε πέρυσι στο Ρίο λίγο μετά τον θρίαμβό της, λέγοντας: «Ολα τώρα αρχίζουν»! Πράγματι είναι μια μεγάλη πορεία που έχει συνέχεια και σταθερότητα για τη Μεγάλη Αικατερίνη και τον προπονητή και σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ, που πλέον είναι υποχρεωμένος να τηρήσει την υπόσχεση που της είχε δώσει πέρυσι και να αποκτήσουν κατοικίδιο ζωάκι.
Αυτό είναι το πρώτο (και μοναδικό) μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ενώ συνολικά είναι το πέμπτο χρυσό στην ιστορία ύστερα από αυτά της Βούλας Τσιαμήτα στο τριπλούν (1999), της Μιρέλας Μανιάνη στον ακοντισμό (1999 και 2003) και του Κώστα Κεντέρη στα 200 μ. (2001).

«Χαίρομαι που δίνω χαρά στον κόσμο»

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ήμουν στην καλύτερη κατάσταση εκεί που έπρεπε, κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ και καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Ηταν πολύ σημαντικό επίσης ότι πέρασα ύψος μετά την εξασφάλιση του χρυσού μεταλλίου για πρώτη φορά και αυτό δείχνει ότι κάνουμε καλή δουλειά με τον Μιτς» τόνισε η χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτριά μας και πρόσθεσε: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει τα ρεκόρ, ίσως όταν τελειώσει η καριέρα μου να το καταλάβω. Χαίρομαι που δίνω χαρά στον κόσμο που το χρειάζεται».