Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Πόσω μάλλον το τρις! Η ΑΕΚ δεν πέτυχε το ποδοσφαιρικό θαύμα που αναζητούσε στη Μόσχα καθώς ηττήθηκε 1-0 από την ΤΣΣΚΑ, που σκόραρε ξανά από στημένη φάση: όπως ακριβώς συνέβη και την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, όπου οι Ρώσοι επικράτησαν 2-0. Οι κακοί οιωνοί επιβεβαιώθηκαν, η Ενωση για όγδοη φορά στην ιστορία της δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει πρόκριση έπειτα από ήττα στην έδρα της στο πρώτο παιχνίδι. Το μόνο θετικό για τους βελτιωμένους Κιτρινόμαυρους είναι πως θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όχι όμως από θέση ισχύος λόγω χαμηλής βαθμολογίας στο ranking της UEFA.

Πάντως, η ΑΕΚ μπήκε στο χθεσινό παιχνίδι με περισσότερη αυτοπεποίθηση συγκριτικά με την καταστροφική αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Σε καμία περίπτωση, ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες του δεν αντιμετώπισαν τους Ρώσους το ίδιο φοβισμένα. Αντιθέτως, έδειξαν διάθεση για να επιτεθούν από νωρίς προκειμένου να κυνηγήσουν το γκολ, που θα τους έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μάλιστα νωρίς νωρίς (10′) ο Μάνταλος με μακρινό σουτ απείλησε. Η ΤΣΣΚΑ απάντησε με διπλή ευκαιρία του Βιτίνιο στο δίλεπτο 14′-15′ δίχως όμως να βρει στόχο. Εκτοτε ο ρυθμός άρχισε να μειώνεται με την Ενωση να προσπαθεί αλλά να μη βρίσκει επιθετικές λύσεις.

Η εικόνα υπήρξε ανάλογη και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μάλιστα οι Κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να πάρουν περισσότερα ρίσκα. Αυτό έδωσε χώρους στη ρωσική ομάδα, που δημιούργησε δύο αξιόλογες φάσεις στο 50′ με τον Γκολοβίν και στο 56′ με τον Τζαγκόεβ. Ολα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν στο 63′ ο Ακινφέεβ δεν απέκρουε με υπερένταση πάνω στη γραμμή το εξαιρετικό σουτ του Γιόχανσον από απόσταση 30 μέτρων, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κλωναρίδης ήταν απελπιστικά άστοχος αν και αμαρκάριστος. Εν τέλει η ΑΕΚ έπαψε να ονειρεύεται και να ελπίζει στο 74′ όταν οι Ρώσοι βρήκαν και πάλι τον τρόπο για να «τρυπήσουν» την κιτρινόμαυρη άμυνα από μια στατική φάση. Ο Βιτίνιο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά (όπως και στην Αθήνα), ο Μπερεζούτσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο επερχόμενος Νάτχο ξέφυγε από τον Μπακάκη και έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ανέστη. Τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ παρέμειναν άπιαστο όνειρο για την Ενωση.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Βάσιν, Αλ. Μπερεζούτσκι, Τζαγκόεβ (72′ Νάτχο), Βιτίνιο, Γκολοβίν (81′ Μιλάνοβ), Β. Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Τσάλοβ (69′ Ολανάρε).

ΑΕΚ: Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77′ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (77′ Γιακουμάκης), Λιβάγια (71′ Χριστοδουλόπουλος).