Οι Ferrari έκαναν το 1-2 στο Ουγγρικό Grand Prix με το Sebastian Vettel να τερματίζει πρώτος. Η Pirelli ήταν χορηγός ονόματος στον αγώνα όπου σχεδόν όλοι οι οδηγοί υιοθέτησαν στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών πολύ μαλακής/μαλακής γόμας (supersoft/soft).

Οι θερμοκρασίες οδοστρώματος στο σύνολό τους ξεπέρασαν ξανά τους 50 βαθμούς Κελσίου όμως η φθορά των ελαστικών και η πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης ήταν περιορισμένες στο πρώτο μέρος του αγώνα. Μειώθηκαν δε ακόμη περισσότερο από την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας για 4 γύρους, αμέσως μετά την εκκίνηση. Αυτό βοήθησε τους περισσότερους ανταγωνιστές να κατευθυνθούν τελικά προς τη στρατηγική της μιας αλλαγής. Όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν με την πολύ μαλακή γόμα η οποία ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από τη μαλακή γόμα.

Οι μόνοι οδηγοί που εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα ήταν ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso και ο αντικαταστάτης οδηγός της Williams, Paul Di Resta. Ο ταχύτερος γύρος σημειώθηκε από το Fernando Alonso με McLaren και ήταν σχεδόν 3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από την αντίστοιχη περσινή επίδοση.

Τώρα οι ομάδες της Formula 1 παραμένουν στη Βουδαπέστη για το δεύτερο τεστ μέσα στη σεζόν στο οποίο θα συμμετέχουν και αρκετοί νέοι οδηγοί. Κατά τη διάρκεια του τεστ η Mercedes θα αφιερώσει μια μέρα για να πραγματοποιήσει δοκιμές ελαστικών του 2018 για λογαριασμό της Pirelli. Στη Mercedes δε θα γνωρίζουν ποιο τύπο ελαστικών δοκιμάζουν.

MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

“Σπουδαία απόδοση από τη Ferrari. Είδαμε άψογη διαχείριση των ελαστικών στις πολύ ζεστές συνθήκες απ’ όλους τους πρωταγωνιστές. Εν τέλει και λόγω της εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας στην αρχή αλλά και των δυσκολιών στο προσπέρασμα όλοι οι οδηγοί ακολούθησαν στρατηγική μιας αλλαγής. Πριν την καλοκαιρινή ανάπαυλα έχουμε το δεύτερο τεστ εντός της σεζόν όπου η Mercedes αύριο Τρίτη θα κάνει δοκιμές στα ελαστικά του 2018”.