Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας θα παραιτηθεί από τη δουλειά του σήμερα μόλις συμπληρώσει την τελευταία του βάρδια ως πιλότος ελικοπτέρου για έκτακτα περιστατικά, ώστε να συγκεντρωθεί πλήρως στα καθήκοντά του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο 35χρονος πρίγκιπας, δεύτερος στη σειρά για τον θρόνο της Βρετανίας μετά τον πατέρα του Κάρολο, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα παραιτηθεί από τη δουλειά του ως πιλότος της εταιρείας αεροπορικών μεταφορών ασθενών (East Anglia Air Ambulance) ώστε να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο των επίσημων ρόλων της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία από τα 90στά γενέθλιά της πέρυσι έχει ελαφρύνει το πρόγραμμα εργασίας της.

Το γραφείο του Ουίλιαμ ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας θα ολοκληρώσει τη βραδινή βάρδια στο Αεροδρόμιο του Κέιμπριτζ στην κεντρική Αγγλία, όπου άρχισε να εργάζεται για την εταιρεία το 2015, προτού ποζάρει για αναμνηστική φωτογραφία με τους συναδέλφους του.

Μετακομίζει στο Κένσινγκτον

«Από το τέλος της θητείας μου στον στρατό, έχω αποκτήσει εμπειρίες στη δουλειά αυτή τις οποίες θα φέρω μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου, και αυτό θα προσθέσει πολύτιμη οπτική γωνιά στα βασιλικά καθήκοντά μου για δεκαετίες», είχε πει τον Ιανουάριο.

Ο Ουίλιαμ υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας από το 2006 έως το 2013, πριν ξεκινήσει την τωρινή του δουλειά ως πιλότος ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης.

Ο Ουίλιαμ θα μετακομίσει με τη σύζυγό του Κέιτ και τα παιδιά τους Τζορτζ και Σάρλοτ, από την εξοχική τους έπαυλη Ανμερ Χολ που βρίσκεται στο συγκρότημα Σάντρινγκχαμ της βασίλισσας Ελισάβετ στην ανατολική Αγγλία, στο παλάτι του Κένσινγκτον, την επίσημη κατοικία τους στο Λονδίνο.