Νέα αναβολή για την Παρασκευή (28/7, 16:00) αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, καθώς έπειτα από 3,5 ώρες διαβουλεύσεων δεν υπήρξε καμία απόφαση αναφορικά με την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος 2017-2018, δηλαδή το θέμα της μείωσης των ομάδων (αρχικά σε 14 όπως ζητάει η Nova), αλλά ούτε για τη διεξαγωγή των πλέι οφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη του ΔΣ είναι υπέρ των 16 ομάδων, χωρίς πλέι οφ, αλλά και άρνηση για μείωση εσόδων ύψους 18% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, όπως προτείνει η συνδρομητική τηλεόραση.

Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) διαφώνησαν και μεταξύ τους σχετικά με το «μοντέλο» των πλέι οφ, δείχνοντας πως γενικότερα δεν υπάρχει… ομοψυχία.Ξέκαθαρη ήταν η θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία μετέφερε στο ΔΣ ο Γιάννης Βρέντζος:

«Ήμουν ο πρώτος που στήριξε την κεντρική διαχείριση, κι ας κόστιζε στην ομάδα μου για να στηριχθούν οι μικρότερες ομάδες και να υπάρχει ευημερία στο ποδόσφαιρο.Όμως αντί ευημερίας στο ποδόσφαιρο γέμισαν ορισμένες τσέπες. Αν λοιπόν δεν θέλετε την κεντρική διαχείριση, θα είμαι και ο πρώτος που θα την καταγγείλει για να μην ισχύει πλέον».

Όλα αυτά σημαίνουν πως εφόσον ισχύσουν, τότε μιλάμε για μια «μετωπική» άνευ προηγουμένου, μεταξύ των ΠΑΕ, αλλά και της Nova, η οποία στο παρελθόν έχει απειλήσει να κάνει χρήση των ρητρών αν δεν «περάσουν» οι απαιτήσεις της.

Οι ΠΑΕ έχουν διορία από την ΕΠΟ έως και την Παρασκευή, οπότε στο νέο ΔΣ της Λίγκας θα πρέπει να υπάρξει οριστική απόφαση τουλάχιστον ως προς της προκήρυξη.

Πάντως τα μηνύματα από τις ομάδες δεν είναι ενθαρρυντικά και μάλιστα, η ΠΑΕ ΑΕΛ αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει πως οι «βυσσινί» δεν θα συμμετάσχουν σε κανένα άλλο ΔΣ!